Novosti & Aktualnosti
- Detalji
U Pagu je svečano obilježena velika i ponosna obljetnica – 90 godina neprekidnog djelovanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pag. Bila je to prilika za podsjećanje na bogatu povijest, ali i za iskazivanje zahvalnosti svim generacijama vatrogasaca koji su kroz desetljeća štitili i služili zajednici.
- Detalji
U sklopu manifestacije Pag na meniju, u petak, 2. svibnja s početkom u 11.00h na Trgu Petra Krešimira IV održat će se događanje „Šalša iz srca Podravke“ na kojoj će promotor Podravke i chef Dražen Đurišević kuhati i podijeliti posjetiteljima i žiteljima grada Paga paštu sa šalšom uz dodatak poznatog ribanog paškog sira.
- Detalji
Kaloka Pag Lamb festivalom na najljepši način je završena je ovogodišnja manifestacija Pag na meniju u organizaciji Turističke zajednice Grada Paga.
Za ovo prvo izdanje Kaloke može se reći da je više nego uspješno jer je oko 170 kg paške janjetine planulo u dva sata. Na staroj rivi okupio se veliki broj posjetitelja koji su željeli kušati ovu nadaleko poznatu namirnicu koju su pripremali restoran Na Tale, SŠ Bartula Kašića, Zrno soli iz Splita, Wine & Cheese Bar Trapula, zatim chef i promotor Podravke d.d. Dražen Đurišević , a poseban gost bio je poznati chef Ivan Pažanin dok se za koktele pobrinuo Porta Salina & Bamboo.
- Detalji
Grad Pag poziva građane, hodočasnike i posjetitelje na svečanu proslavu sv. Trna u Pagu koja će se održati u nedjelju, 4. svibnja 2025. godine s početkom u 18:00 sati, u Zbornoj crkvi Marijina Uznesenja u Pagu. Misno slavlje i procesiju predvodit će o. Louis-Marie Couillaud OSB, monah opatije Saint-Pierre de Solesmes iz Francuske.
- Detalji
Grad Pag i ove je godine s ponosom obilježio proslavu Svetog Trna, duboko ukorijenjen u duhovnu i kulturnu baštinu grada. U svečanoj procesiji i misnom slavlju, koje je predvodio o. Louis-Marie Couillaud, OSB, iz znamenite francuske opatije Saint-Pierre de Solesmes, sudjelovalo je mnoštvo vjernika i gostiju, a među brojnim hodočasnicima bila je i ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek.
- Detalji
Turistička zajednica Grada Paga najavljuje novo izdanje gastro manifestacije Pag na meniju koja se već uobičajeno održava za prvosvibanjske blagdane kada se očekuje veći broj posjetitelja i čime započinje nova turistička sezona. Ovogodišnji Pag na meniju održava se od 1. do 3. svibnja 2025. pod motom „Okusi koji pričaju paške priče“ i donose bogat trodnevni program koji slavi otočnu autohtonu gastronomiju u jedinstvenom doživljaju Paga – grada soli, sira, janjetine, kamena i pjesme.
- Detalji
U petak, 2. svibnja 2025. godine, stara riva ispred I Magazina soli u Pagu pretvorila se u središte otočne kreativnosti, okusa i mirisa. U sklopu manifestacije "Pag na meniju – Pa(G)astro dani", održan je sajam “Najboje od Paga”, koji je okupio brojne izlagače i predstavio bogatstvo autentičnih proizvoda otoka Paga. Posjetitelji su imali priliku razgledati i kupiti razne otočne proizvode – od paškog sira, soli, likera i prirodne kozmetike, do ručno rađenih suvenira, čipke, umjetničkih djela i proizvoda školskih zadruga.
- Detalji
Gradsko izborno povjerenstvo Grada Paga obavještava da će u utorak, 29. travnja 2025. godine, dežurni član Povjerenstva biti dostupan za predaju kandidacijskih lista u zgradi Općinskog suda, Stalne službe u Pagu, i to do 19:00 sati. Ukoliko kandidacijska lista bude predana nakon 19:00 sati, a najkasnije do ponoći, dežurnog člana Povjerenstva moguće je kontaktirati na broj mobitela 095 505 0362.
- Detalji
U sklopu manifestacije “Pag na meniju – Pa(G)astro dani” na Trgu Petra Krešimira IV održan je kulinarski program “Šalša iz srca Podravke”. Glavni gradski trg bio je ispunjen mirisima tradicionalne šalše, pripremljene uživo u suradnji s renomiranim kuharima i tvrtkom Podravka, dok je glazbenu kulisu osigurala dalmatinska klapa Trio Sol. Brojni posjetitelji imali su priliku uživati u ovom jedinstvenom spoju kulinarstva, glazbe i tradicije, koji je spojio Podravinu i Dalmaciju u jedinstvenom gastronomskom doživljaju u srcu Paga.
- Detalji
Turistička zajednica Grada Paga i ove godine je pripremila bogat uskrsni program koji spaja tradicionalne okuse, prirodne ljepote i dječju razigranost.
Nakon svečane mise koja se održala u Zbornoj crkvi Uznesenja Marijina, uskršnji doručak na Trgu Petra Krešimira IV okupio je veliki broj gostiju, sugrađana i posjetitelja, koji su uživali u druženju, paškim delicijama i veseloj atmosferi.
- Detalji
U sklopu programa Pag na meniju, u prostoru I Magazina soli, održana je promocija projekta „Na kraju posoli s malo cukra“ – događanje koje je spojilo slastice, tradiciju i kreativnost mladih generacija. Na mjestu gdje tradicija živi u svakom kamenu i svakom zrnu soli, posjetitelji su uživali u slasticama koje pričaju priču o bogatoj kulturnoj i gastronomskoj baštini otoka Paga. Projekt je rezultat suradnje Srednje škole Bartula Kašića iz Paga i Prirodoslovno-grafičke škole iz Zadra, uz podršku niza lokalnih partnera.
- Detalji
Povodom uskrsnih blagdana Turistička zajednice Grada Paga i Grad Pag pripremili su bogat i zanimljiv program. Središnje događanje održat će se u nedjelju, nakon svete mise na sam blagdan Uskrsa, a posjetitelji i stanovnici grada Paga moći će uživati u tradicionalnom uskrsnom doručku i najbogatijem otočnom gastro stolu.