IMG 20130922 090937Gradnonačelnik Paga Željko Maržić i predsjednik Gradskog vijeća Zlatko Šuljić primili su predstavnike 13 nacionalnih zajednica Saveza državnih manjinskih samouprava u Mađarskoj.
Izaslanstvo su predvodili dr. Čaba Latorcai, zamjenik državnog tajnika Ministarstva ljudskih resursa i Mišo Hepp, predsjednik Saveza i predsjednik Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj.
Povod posjeta je održavanje sjednice Saveza u Kulturno-prosvjetnom centru Hrvata iz Mađarske u Vlašićima na otoku Pagu. Goste iz Mađarske vodio je Tibor Radić, direktor Kulturno-prosvjetnog centra Hrvata u Vlašićima.
Gradonačelnik Maržić gostima je zaželio dobrodošlicu i kratko ih upoznao s poviješću grada Paga, bogatom kulturnom baštinom i tradicijom.
U ime gostiju zahvalio se zamjenik državnog tajnika dr. Čaba Latorcai naglasivši da je ovo prilika da se dobije slika hrvatske kulture i prezentira ljepota otoka Paga. Mišo Hepp je zahvalio na gostoprimstvu u ime hrvatske državne samouprave i rekao da ovo izaslanstvo predstavlja čitavu širinu nacionalne zajednice u Mađarskoj.
Gosti su posjet nastavili razgledanjem gradske jezgre, Galerije paške čipke, Izložbe solarstva i Etno galerije.

IMG 20130922 090850

0
0
0
s2smodern