IMG 20130912 081017U Pagu je održan zajednički sastanak na kojem su bili nazočni gradonačelnik Paga Željko Maržić, gradonačelnik Novalje Ante Dabo, načelnik Kolana Josip Zubović i načelnik Povljane Ivo Pogorilić.
Otočni čelnici donijeli su odluku o pokretanju inicijative za osnivanje otočkog LAG- a. Riječ je o stvaranju lokalnih partnerstva nazvanih lokalne akcijske grupe čiji zadatak je izrada lokalnih razvojnih strategija te usmjeravanje i praćenje njihove provedbe uključujući sredstva potpore. LAG treba udružiti partnere iz javnog i privatnog sektora.
Gradonačelnici i načelnici će se očitovati pismenim izjavama te prijedlog odluke o osnivanju LAG-a otoka Paga uputiti svojim predstavničkim tijelima na usvajanje. Također, predstavnici otočnih jedinica lokalne samouprave na svom području uputiti će javni poziv prema gospodarskim i civilnom sektoru te organizirati javne tribine na kojima će upoznati zainteresirane sa ciljevima osnivanja i načinu funkcioniranja LAG-a. Očekuje se da bi LAG otoka Paga mogao biti osnovan do kraja godine.

0
0
0
s2smodern