IMGP9778Tijekom proteklog tjedna u organizaciji udruge mladih Bataja iz Paga pokrenut je projekt izrade mozaika na objektu "stara Kuglana" u Pagu. Mozaik pod nazivom "Čipka materina" sastoji od velikog broja lomljenih pločica, stakala, pijeska s plaže, te raznih pronađenih ostataka životinjskih kostura.

Kompletan projekt izvode desetak članova APURI akademske zajednice iz Rijeke (Akademija primijenjene umjetnosti Rijeka). Generalni pokrovitelj projekta "Čipka materina" je Grad Pag.

 

 

"Ovom prilikom htio bih se zahvaliti svim građanima koji su se odazvali akciji te donijeli stare pločice, ogledala i ostatke kostura ispred "stare kuglane", također zahvalio bi se sponzoru Gradu Pagu te članovima APURI, bez kojih do ovog projekta ne bi ni došlo. Mozaik se izrađuje već puna tri dana, od jutra pa do noćnih sati. Po završetku izrade mozaika "Čipka materina", grad Pag dobiti će prvu ovakvu instalaciju koja spada u domenu moderne umjetnosti, na što smo osobito ponosni.", naglasio je predsjednik udruge Bataja, Marko Čavić.

 

IMGP9776IMGP9777IMGP9783IMGP9782

IMGP9781IMGP9779

0
0
0
s2smodern