DOŽIVITE KAZALIŠTE KAO GLUMCI. NAUČITE KAKO IZGLEDA KAZALIŠNA SCENA. GLUMITE. U ORGANIZACIJI CENTRA ZA KULTURU I INFORMACIJE PAG ODRŽAT ĆE SE RADIONICA KAZALIŠNE IMPROVIZACIJE. RADIONICA ĆE SE ODRŽAVATI VIKENDIMA OD 29.3. DO 14.4.2013. U DOMU KULTURE U PAGU

Radionica je podijeljena u dva dijela.
1.Priprema:
U pripremi scenskog nastupa održavat će se vježbe kakve se održavaju pred kazališne predstave,a cilj pripreme je opušteno i smireno izvesti scenske zadatke. Svaki dan radionice radit će se nova vježba koju polaznici mogu koristiti i sami nakon završetka radionice.
2. Glumački zadatak i scena:
U ovom dijelu radionice uči se izvođenje glumačkog zadatka. Polaznici radionice bit će podijeljeni u parove ili male grupe kako bi izvodili glumačke zadatke. Parovima ili malim grupama polaznika zadat će se situacija ili lik iz čega će izvoditi glumačke zadatke, odnosno kazališne improvizacije.

U prvim danima radionice posvetit ćemo se više slobodnim improvizacijama i pronalasku likova koji polaznicima najviše odgovaraju. Kroz rad na glumačkim zadacima radit će se na scenskom pokretu i govoru da bi se pred kraj radionice sve više sužavale teme te kratke scene koje će na kraju činiti pokaznu vježbu kratkih dramskih situacija. Zadnji dan održat će se prezentacija rada.

Radionicu će voditi dramaturginja Tena Bošnjaković iz Zagreba (diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu). U radu će sudjelovati i njezini suradnici.
Sudjelovanje u radionici je besplatno. Svi zainteresirani za sudjelovanje u radionici neka pošalju prijave na mail pag.centar@gmail.com ili na broj 098 1828307.

Centar za kulturu i informacije Pag

0
0
0
s2smodern