U subotu 5. svibnja 2012. godine podno najvećeg vrha otoka Paga Sv. Vida, UHVDR Grada Paga i Mjesni odbor Šimuni, a na inicijativu Grada Paga sagradili su zavjetni križ.

Križ dimenzija 26x14 metara izgrađen je tehnikom izrade suhozida.

U izgradnju zavjetnoga križa na Sv. Vidu uključilo se ukupno 170 ljudi koji su za samo sat i pol vremena završili kompletnu izgradnju. Također na samom vrhu Sv. Vida sudionici ove radne akcije postavili su hrvatsku zastavu. Novo izgrađeni križ blagoslovio je paški župnik don Igor Ikić.

 

U izgradnju zavjetnoga križa uključili su se članovi udruge Rogujica iz Paga, DVD-a Pag, MO Pag, MO Šimuni, MO Vlašići i paški "cobani".

Izgradnji križa na vrhu Sv. Vida pripomogli su i sponzori; Turistička zajednica Grada Paga, Grad Pag, Hoteli Pag, Meridijan 15, pekarnica "ĐONO", pekarnica VAN GRADA, pekarnica POGAČA, slastičarnica Jadran, Paška sirana d.d. i Vina otoka Paga.

Također posebno treba istaknuti i pohvaliti, članove UHVDR-a Grada Paga koji su organizirali kompletnu radnu akciju i sudjelovali u radu, te mladiće i djevojke koji su se dobrovoljno odazvali na javni poziv za izgradnju zavjetnoga križa na vrhu Sv. Vida.

0
0
0
s2smodern