Tijekom prijepodnevnih sati gradonačelnik Ante Fabijanić sazvao je drugi hitan sastanak firmi i institucija Grada Paga, na kojem su bili pozvani predstavnici DVD-a Pag, Komunalnog društva d.o.o., Civilne zaštite Grada Paga, Paga II. i Policijske postaje Pag.

 

Iz predostrožnosti za novo-nadolazeću hladnu frontu koja će biti popraćena jakom na mahove i orkanskom burom, te ledom sve prethodno navedene službe biti će pripravne 24 sata. U slučaju potrebe državne prometnice, lokalne ceste i ulice redovito će se posipavati i čistiti, od strane Hrvatskih cesta, poslovnice Pag i Paga 2.. Pošto se novi nalet hladne fronte očekuje u petak, 10. i subotu 11. veljače, molimo sve građane da pokušaju sanirati nastalu štetu kako ne bi došlo do daljnjeg oštećenja pri novim naletima bure.

Kako bi se osigurao nesmetan rad vatrogasaca grada Paga i ambulante Pag u slučaju nestanka električne energije, tijekom današnjeg dana dopremiti će se agregati sa elektrogeneratorima snage 5 KW.

Apeliramo na sve građane grada Paga da obiđu starije i nemoćne osobe te ponude svoju pomoć u donošenju osnovnih namirnica, lijekova i sl. Također svi oni koji su iz određenih razloga u nemogućnosti pribaviti nužno potrebne lijekove, a nemaju nikoga svoga u blizini da bi mogli potražiti pomoć, Grad Pag organizirao je gradske redare i mjesni odbor da pomognu.

Pomoć možete tražiti na brojeve

Komunalno redarstvo (T. Buljanović) – 0989810611

Mjesni odbor (J. Grubišić) - 098429855

Ovim putem vas obavještavamo da provjerite sve otvore na vašim kućama (vrata, prozore, tavanske prostore) te iste učvrstite, kako u slučaju jačih naleta vjetra ne bi došlo do razbijanja i štete. Također u slučaju padalina svaki građanin grada Paga dužan je prostor ispred svoje kuće čistiti od mogućeg snijega ili leda. PP Pag ovim putem upozorava vozače kako na cesti važe zimski uvjeti vožnje, kojih se osobito u narednim danima moraju pridržavati.

0
0
0
s2smodern