[sigplus] Critical error: Image gallery folder vijesti3/predsjednik-u-pagu is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Ovu nedjelju, 09.listopada 2011.godine, Grad Pag posjetio je predsjednik Republike Hrvatske prof.dr. Ivo Josipović.

Povod dolaska bila je svečana promocija Statuta Paške općine iz 1433.godine u Kneževom dvoru koja se održala pod visokim pokroviteljstvom predsjednika.

 

Kao što je bilo predviđeno, predsjednik je u Grad Pag, ispred Stalne izložbe solarstva na Staroj rivi, stigao u 11:00 sati gdje ga je dočekao gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić. Nakon kratkog pozdrava zajedno su se uputili na Rivu gdje su, u društvu građana Grada Paga, popili jutarnju kavu u Caffe bar „Zec“.

Nakon kratkog odmora predsjednik Republike Hrvatske prof.dr. Ivo Josipović u društvu gradonačelnika Grada Paga Ante Fabijanića uputio se prema Trgu Petra Krešimira IV gdje je bio održan prigodan svečani program kao uvod u promociju Statuta Paške općine. Svečanoj promociji, u prizemlju Kneževog dvora s početkom u 12:00 sati, prisustvovali su stručnjaci koji su više od deset godina radili na pripremi i prijevodu Statuta Paške općine te brojni visoki uzvanici. Promociju su svojim nastupom uljepšale članice ženske Klape „Peružini“, koje su svojim nastupom oduševile predsjednika Republike Hrvatske.

Nakon službenog dijela promocije predsjednik je razgledao postavljenu izložbu paške čipke u Galeriji čipke, porazgovarao s okupljenim građanima Grada Paga, posjetio i razgledao Zbornu crkvu Marijinog Uznesenja te prošetao gradom do hotela „Meridijan“ gdje je održan svečani ručak. Posjet Gradu Pagu završio je u kasnim poslijepodnevnim satima obilaskom proizvodnog pogona Paške sirane d.d.

{gallery}vijesti3/predsjednik-u-pagu{/gallery}

0
0
0
s2smodern