dsfdf

24. srpnja 2024. Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga u Senju je nazočio potpisivanju Ugovora za izgradnju cjevovoda na dionicama PK „Lokve“ - PK „Stinica“ i uređaja „Hrmotine“ - PK „Lokve“. Riječ je o projektu vrijednom više od 46 milijuna eura, sufinanciranom sredstvima Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a značajan je za slaganje mreže potrebne za izvedbu kompletne vodno-komunalne infrastrukture koja je u planu u Hrvatskoj.

„Potpisivanjem Ugovora završen je pripremni postupak koji je trajao gotovo deset godina. Ovaj projekt je temelj budućeg razvoja turizma i općenito gospodarstva na otoku Pagu, jer bez vode nema napretka. Kada se ovaj projekt završi, a to će biti vrlo brzo, svi na otoku će dobiti dovoljnu količinu kvalitetne pitke vode. Na novi sustav vodoopskrbe priključit će se i sva naselja na južnom dijelu otoka i tako će dobiti kvalitetnu vodu. Nakon završetka ovog projekta, otok Pag će dobivati oko 380 litara vode u sekundi, dvostruko više nego što trenutno dobiva. " - izjavio je gradonačelnik Ante Fabijanić za Radio Pag.

Osim što će se izgraditi 31,5 kilometara novog vodoopskrbnog cjevovoda, projektom će istovremeno biti osigurana opskrba zdravstveno ispravnom vodom stanovnika Senja, Karlobaga, Raba i Paga, uz dodatne količine vode za potrošače Vodovoda Povljana.

0
0
0
s2smodern