Srednja skola Bartula Kasica u Pagu770x250

U petak, 12. srpnja u Uredu gradonačelnika Grada Paga održan je radni sastanak na temu projekta Kulturno-poduzetničkog centra Srednje škole Bartula Kašića. Na sastanku su sudjelovali Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga, Marija Radoslović, pročelnica UO za prostorno uređenje i gospodarstvo, Predrag Rukavina, načelnik Općine Povljana, Šime Gligora, načelnik Općine Kolan i Marija Pećirko, ravnateljica Srednje škole Bartula Kašića iz Paga.

Tema sastanka bila je podrška jedinica lokalne samouprave Srednjoj školi Bartula Kašića te planovima i projektima poput izgradnje zgrade kulturnog i poduzetničkog centra Smart Hub Pag. Kulturno-poduzetnički centar izgradit će se u blizini školske zgrade i bit će višenamjenski. Za potrebe škole imat će restoran, kuhinju i praktikume. Projekt je prošao proces predodabira za financiranje iz ITP mehanizma za otoke, a u planu je da u centru bude prostor za učenike, ali i za brojne zajednice i udruge s otoka Paga.

„U Kulturno-poduzetničkom centru bit će dovoljno prostora za potrebe srednje škole, ali i za udruge i razne institucije. Školi se javila Gorska služba spašavanja koja na Pagu želi ustrojiti dislociranu jedinicu i ima potrebu za prostorijom u kojoj mogu skladištiti potrebnu opremu u slučaju intervencije, a potom i opremiti radno mjesto za dežurstva članova. Gradsko društvo Crvenog križa Pag također treba bolji prostor, a želi se pomoći i Gradskoj knjižnici Pag koja se nalazi u neodgovarajućem prostoru. Inicijalni plan je da se preseljenjem lektirnih naslova rastereti dio prostora Gradske knjižnice jer će novi centar biti u blizini osnovne škole. Centar će nuditi infrastrukturu i za brojne udruge, ali i druge dionike koji djeluju na otoku” - izjavila je Marija Pećirko, ravnateljica Srednje škole B. Kašića za Radio Pag.

Gradonačelnik Grada Paga i načelnici Općine Povljana i Kolana izrazili su spremnost na suradnju na projektu kroz sufinanciranje i izgradnju zgrade u okviru svojih mogućnosti. Na sastanku se osim o Kulturno-poduzetničkom centru govorilo i o podršci jedinica lokalne samouprave za financiranje udžbenika za učenike koji polaze program Opće gimnazije.

0
0
0
s2smodern