naslovna2024uskrs

U organizaciji Turističke zajednice Grada Paga i Grada Paga na prepunom Trgu Petra Krešimira IV priređena je dobrodošlica i Uskršnji doručak za prve ovogodišnje goste u gradu Pagu koja je privukla velik broj turista, domaćih i stranih posjetitelja. Uz predstavnike TZ Grada Paga, na Uskršnjem doručku s gostima, družili su se Ante Fabijanić, gradonačelnik i Jasna Magaš, predsjednica Gradskog vijeća Grada Paga.

U odličnoj atmosferi i blagdanskom ugođaju koju su uljepšali članovi Gradske glazbe, posjetitelji su uživali u izvrsnim paškim specijalitetima i delicijama. Na najbogatijem gastro stolu na otoku Pagu kojeg su pripremili djelatnici restorana Na Tale rezao se pršut, poslužena je fritaja sa šparogama, riblji specijaliteti, paški sir, šunka, pogače i uskršnje slastice od skute, a oni najmlađi uživali su obojanim jajima.

Na glavnom gradskom trgu par u paškoj narodnoj nošnji izazvao je veliku pažnju posjetitelja koji su se htjeli fotografirati s njima uz uskršnje jaje kako bi ponijeli predivne uspomene s uskršnjih praznika.

Grad Pag je za Uskrs privukao velik broj domaćih i stranih gostiju koji borave u hotelima Pagus i Meridijan i kampu u Šimunima. Osim u blagdanskom stolu, mogli su uživati i u hikingu na stazama Zaton i Mikula na „Drugoj strani mjeseca” te brojnim izložbama i bogatoj kulturnoj i tradicijskoj baštini grada Paga.

Organizatori: Turistička zajednica Grada Paga i Grad Pag

Foto: Elvis Šmit i Alan Crljenko

1
3
7
5
9
10
20
12
2
4

0
0
0
s2smodern