8911515 1

U četvrtak, 28. prosinca 2023. u Gradu Pagu svečano je potpisan Ugovor za izvođenje radova u sklopu projekta Razvoj vodoopskrbe na području Komunalnog društva Pag. Ugovor su potpisali Šimun Lušić, direktor Vodotehnike i Ivan Bašić, direktor Komunlalnog društva Pag.

Projekt će se realizirati bespovratnim sredstvima Europske unije u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti donesenog od Vlade Republike Hrvatske, sredstvima Hrvatskih voda i Komunalnog društva Pag. Ukupna vrijednost radova na ovom projektu iznosi 5.662.829,46 eura, a izvođač radova bit će Vodotehnika d.d. iz Zagreba.

Projekt Razvoj vodoopskrbe na području Komunalnog društva Pag d.o.o. sastoji se od tri skupa radova prema kojima će vodovodna mreža naselja Stara Vasa biti prespojena na novi cjevovod te će se izraditi novi priključci. Kroz vodoopskrbni cjevovod na dionici VS Pag – VS Babelina draga planira se rekonstruirati 2.652 metara glavnog transportnog gravitacijskog cjevovoda sustava javne vodoopskrbe kojim se doprema voda s kopnene strane na otok Pag. Rekonstrukcijom ovog dijela transportnog cjevovoda ugradit će se duktilne cijevi zadovoljavajućeg nazivnog tlaka, čime bi se omogućila nesmetana distribucija vode s kopna prema VS-u Vrčići. Također, izvest će se zamjena vodoopskrbnog cjevovoda na dionici Dinjiška – Miškovići u svrhu osiguranja sigurne i kvalitetne vodoopskrbe za sve stanovnike južnog distribucijskog područja Grada Paga i smanjenje gubitaka vode. Početak radova planira se u siječnju 2024., a rok izvođenja je 12 mjeseci.

Foto: Luka Jeličić/Zadarski list

0
0
0
s2smodern