8 IMG 4675

14. prosinca 2023. Udruga Volim Vlašići u suradnji sa Srednjom školom Bartula Kašića održala je u Pagu završnu konferenciju projekta V.U.N.A. - Vuna u našim aktivnostima. Na predstavljanju rezultata projekta sudjelovali su Jelena Nevistić, savjetnica u UO za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije, Jasna Magaš, predsjednica Gradskog vijeća Grada Paga, Bernard Maržić iz TZ Grada Paga, učenici i profesori SŠ Bartula Kašića, predstavnici gradskih tvrtki, institucija i udruga.

Konferenciju je otvorila ravnateljica SŠ Bartula Kašića Marija Pećirko koja je pozdravila sve prisutne, a predsjednica udruge Volim Vlašići održala je kratku prezentaciju te upoznala posjetitelje s ciljevima, aktivnostima i rezultatima projekta. Nakon prezentacije uručene su zahvalnice partnerima i donatorima projekta.

„U projekt je bilo uključeno 80 sudionika, učenika i profesora iz Srednje škole Bartula Kašića Pag koje smo educirali za pletenje i filcanje te izradu ukrasnih i odjevnih predmeta od vune. Uredili smo školski vrt i u njemu zasadili 3 sadnice maslina i 3 agruma koje smo pognojili i malčirali ovčjom vunom. U suradnji sa Udrugom žene za otok i Poljoprivrednom zadrugom otok Krk u sklopu projekta organizirali smo i studijsko putovanje za predstavnike otoka Paga. Bila je to prilika za upoznavanje s primjerima dobre prakse; prikupljanja, obrade i korištenja vune na otoku Krku, povezivanje i suradnju udruga, institucija, OPG-ova i žena poduzetnica oba otoka. Ovim putem još jednom zahvaljujemo našim donatorima i partnerima na projektu SŠ Bartula Kašića, Učeničkoj zadruzi Slani škoj, PZ Otok Krk i udruzi Žene za otok-Krk, Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, Zadarskoj županiji, TZ Grada Paga, Gradu Pagu, Pag II, voditeljicama radionica Jasminki Gršković, Nikol Jakopic Donadić, prof. Ljiljani Martinović i Teuti Dragoslavić te svim učenicima i profesorima koji su sudjelovali u našim aktivnostima. Bilo nam je zadovoljstvo surađivati sa svima, naučili smo puno i dobili ideje za nove projekte – izjavila je Ana Žunić, predsjednica udruge Volim Vlašići.”

Pokrovitelji projekta V.U.N.A.

  • Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU
  • UO za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije
  • UO za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije
  • Turistička zajednica Grada Paga

Uređenje školskog vrta u SŠ Bartula Kašića pomogli su Grad Pag i Pag II.

Foto: Elvis Šmit

16-IMG4674
26-IMG4664
19-IMG4671
45-IMG4650
37-IMG4658
8-IMG4675
25-IMG4665

0
0
0
s2smodern