flag croatia

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti otočnim poslodavcima za pokretanje gospodarskih aktivnosti i očuvanje radnih mjesta. Provedbom ove mjere doprinosi se održivom i demografskom razvoju otoka, stvaranju uvjeta za očuvanje postojećih radnih mjesta, omogućavanju lakšeg zapošljavanja novih djelatnika i unaprjeđenju poslovanja te razvoja otočnih tvrtki kao temelja razvoja otočnog gospodarstva.

Korisnici potpore su otočni gospodarski subjekti koji obavljaju djelatnosti na otoku. Djelatnici koje zapošljavaju moraju imati prebivalište na otoku i kontinuitet rada najmanje dvanaest mjeseci bez prekida kod istog poslodavca, odnosno šest mjeseci bez prekida u razdoblju za koje se potpora dodjeljuje za pokretanje gospodarske djelatnosti.

Prijavu na ovaj Javni poziv moguće je podnijeti zaključno s 19. lipnja 2023. godine.

Javni poziv i popratna dokumentacija objavljene su na mrežnoj stranici Ministarstva. https://razvoj.gov.hr/o-ministarstvu/djelokrug-1939/otoci/poticanje-konkurentnosti-i-rasta-poduzetnistva-na-otocima/3889

0
0
0
s2smodern