Radio Pag

Prvog dana nastave, Osnovnu školu Jurja Dalmatinca Pag posjetili su gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić i Jasna Magaš, predsjednica Gradskog vijeća Grada Paga gdje su se susreli s ravnateljicom škole Željkom Zubović. Gradonačelnik Ante Fabijanić tom prigodom pozdravio je sve djelatnike škole, roditelje i učenike i zaželio im sretan početak školske godine.


"Drago mi je što su ove godine u prvi razred upisana 23 prvašića i da je u školi sve više djece. Mi u dogovoru sa školom iduće godine kroz ljeto idemo na dodatno uređenje još dva kabineta. Od 2018. godine do danas škola je u fazama uređena, omogućen je jednosmjenski rad i ona je na europskoj razini. Grad Pag će opet sufinancirati roditeljima radne bilježnice u određenom iznosu, a obavijest o tome bit će idući tjedan" rekao je Ante Fabijanić za Radio Pag.

U prigodi prvog dana nastave, Željka Zubović, ravnateljica OŠ Jurja Dalmatinca Pag je rekla: "Danas je školsko zvono označilo početak nove školske avanture. Učenici matične škole su ušli u obnovljene učionice, u kojima će se, nadam se, osjećati ugodno. Vjerujem da su svi odmorni i spremni za izazove koje pred njih postavlja novi razred i da će svatko pronaći put do uspjeha koji će u konačnici rezultirati trajnim znanjima. Posebno pozdravljam naše najmlađe učenike, prvašiće, koji ulaze u, njima još uvijek nepoznatu avanturu, a kojima su, prigodnim programom, dobrodošlicu izrazili njihovi stariji prijatelji i učiteljica. Učenike u područnim školama dočekale su njihove učiteljice pa su svi zajedno krenuli u nove pustolovine. Učiteljima i roditeljima također želim uspješno putovanje školskom godinom 2022./2023. Sretno nam svima!"

U Osnovnoj školi Jurja Dalmatinca u Pagu, u školskoj godini 2022./2023., u prvi razred upisana su 23 učenika u Pagu, 3 učenika u Povljani i 2 učenika u Dinjiškoj. U matičnoj i područnim školama OŠ Jurja Dalmatinca ukupno je upisano 230 učenika.

Radio Pag 1


Izvor i fotografije: Radio Pag

0
0
0
s2smodern