Simuni

Za uređenje sportskog polivalentnog igrališta u Šimunima Grad Pag je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dobio 330.000,00 kuna. Radovi će se odvijati u dvije faze, a sredstva za uređenje sportskog igrališta u Šimunima većim dijelom su osigurana iz fondova EU te manjim dijelom iz državnog proračuna.

U prvoj fazi uredit će se zemljište i napraviti podloga za igralište te postaviti veći dio opreme i rasvjeta. U drugoj fazi, igralište će se opremiti svim potrebnim sportskim rekvizitima i dodatnom opremom za nogomet, košarku, rukomet i odbojku. Također, uredit će se tribine za gledatelje i povećati broj rasvjetnih mjesta. Radovi će početi u listopadu ove godine i trebali bi biti završeni do 31. ožujka iduće godine.
“Grad Pag je pripremio svu dokumentaciju, a ministarstvo nam je odobrilo sredstva, što nam je izuzetno drago, jer u Šimunima možemo napraviti sportsko igralište koje je u tom mjestu potrebno i za domaće stanovništvo, ali i za turiste u vrijeme turističke sezone,” rekao je gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić za Radio Pag.

0
0
0
s2smodern