Hrvatski otocni proizvod LOGO

U petak, 21. siječnja 2021. godine održat će se svečana dodjela oznaka Hrvatskog otočnog proizvoda HOP, u Kneževom dvoru u Pagu, s početkom u 12 sati. Oznaka „Hrvatski otočni proizvod“ dodijelit će se tradicionalnim i inovativnim proizvodima koje proizvode otočni proizvođači koji imaju sjedište na otocima.

Na svečanoj dodjeli sudjelovat će Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske.

Putem javnog poziva za dodjelu oznake Hrvatski otočni proizvod, koji je bio otvoren od 7. do 29. listopada 2021. godine, pristiglo je 27 zahtjeva otočnih proizvođača koji su kandidirali 86 proizvoda. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU donijelo je Odluku o dodjeli prava na vizualno označavanje proizvoda oznakom „Hrvatski otočni proizvod“ za 78 proizvoda kandidiranih od strane 23 proizvođača, uključujući i otok Pag.

Dobitnik oznake HOP za 2021. godinu je i učenička Zadruga Slani škoj iz Srednje škole Bartula Kašića iz Paga za naušnice, narukvice i privjeske od paške čipke.

U ovom trenutku, uključujući 2021. godinu, oznaku „Hrvatski otočni proizvod“ ima pravo koristiti 320 proizvođača za 1094 proizvoda s 24 otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi otok, Rab, Cres, Lošinj, Prvić, Ugljan, Mljet, Šolta, Žirje, Pašman, Iž, Murter, Olib, Kornat, Rava, Silba i Zlarin) i poluotoka Pelješca.

0
0
0
s2smodern