Dana 10. prosinca 2021. godine LAG „Mentorides“ objavljuje 3. LAG Natječaj iz LRS LAG-a za TO 1.1.2. POTPORA MLADIM POLJOPRIVREDNICIMA“, a koji je sukladan TO 6.1.1. iz Programa ruralnog razvoja. Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom natječaju iznosi 748.000,00 HRK.

Potpora korisniku kojem će poljoprivreda biti glavno zanimanje i koji će biti obveznik socijalnih doprinosa Republike Hrvatske (mirovinsko i zdravstveno osiguranje) po osnovi poljoprivrede u skladu s nacionalnim zakonodavstvom najmanje pet godina nakon konačne isplate iznosi 370.625,00 HRK.

Potpora korisniku kojem poljoprivreda neće biti glavno zanimanje i koji neće biti obveznik socijalnih doprinosa po osnovi poljoprivrede iznosi 148.250,00 HRK.

Rok za podnošenje prijave projekata je od 27. prosinca 2021 do 31. siječnja 2021. godine. Potpora za ovaj tip operacije može se dodjeliti samo jednom u cijelom vremenu trajanja Programa. Prihvatljivost nositelja projekta te sve ostale potrebne informacije o načinu prijave mogu se pronaći u LAG Natječaju.

Tekst LAG Natječaja kao i ostala prateća dokumentacija nalaze se u nastavku objave.

Za potrebe pripreme potencijalnih prijavitelja na ovaj LAG Natječaj zbog epidemiološke situacije neće se održati radionice, već je LAG pripremio PPT prezentaciju koja se nalazi u nastavku ove objave.

Pitanja s jasno naznačenom referencom na ovaj Natječaj moguće je poslati od dana objave natječaja do zaključno 15 dana prije roka završetka podnošenja prijave projekata isključivo putem e-pošte na adresu [email protected].

VAŽNO: Prilikom izračuna ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva neće se uzimati u obzir promjene u ARKOD-u/JRDŽ-u koje su nastale nakon 01.10.2021. godine.

Više informacija i dokumentacija >>>>>

0
0
0
s2smodern