corona 6204679 960 720

Ante Fabijanić, gradonačelnik Paga, Davorin Fabijanić, predsjednik Stožera civilne zaštite grada Paga i zamjenik gradonačelnika te Vesna Karavanić, direktorica TZ Grada Paga održali su sastanak s predstavnicima zdravstvene ustanove Pupillam d.o.o. iz Zadra  na temu uspostave punkta za testiranje na COVID -19 za goste koji će ljetovanje provesti na području grada Paga, okolnih mjesta te u Povljani i Kolanu.

 

Dogovoreno je da će se početkom lipnja u gradu Pagu uspostaviti punkt za testiranje te je predloženo nekoliko lokacija.

Predstavnici tvrtke Pupillam iz Zadra predstavili su svoje znanje i iskustvo koje imaju u provedbi testiranja na COVID -19 kako po pitanju provedbe testiranja tako i po pitanju izdavanja validnih nalaza u skladu s regulativom EU potrebnih za prijelaz granice i bezbrižan povratak kućama.

Također su naglasili su da su u slučaju potrebe za većim obujmom u mogućnosti osigurati i dodatni tim.  Početkom idućeg tjedna održat će se još jedan sastanak na kojem će se definirati sve potrebne predradnje  vezane uz detalje lokacije i potrebne opreme za uspostavu punkta za testiranje na COVID -19 u gradu Pagu. 

Na sastanku je također rečeno da će i cijepljenje turističkih djelatnika i privatnih iznajmljivača svakako doprinijeti većoj sigurnosti boravka gostiju, a ujedno će predstaviti Pag i okolna mjesta poželjnom destinacijom za odmor.

0
0
0
s2smodern