gaspar

Draga braćo i sestre, dragi štovatelji Marijini, našoj župi i svetištu Gospe od Staroga grada bliže se dani godišnje proslave naše Zaštitnice.

Ovogodišnje slavlje Velike Gospe dočekujemo u dosad neviđenim okolnostima jer smo okruženi nevidljivim neprijateljem, COVID-om 19, koji nam prijeti, iako je naša župa, pod zaštitom naše Gospe, prošla skoro neokrznuta u ovoj epidemiji. Vjerujući i dalje u njezin moćni zagovor, ovogodišnje slavlje Velike Gospe proslavit ćemo u nešto drugačijem obliku.
Epidemiološku situaciju treba shvatiti i prihvatiti ozbiljno i odgovorno zbog opasnosti i mogućnosti lakšeg prijenosa virusa i zaraze. Učinimo svi sve što je u našoj mogućnosti i spriječimo lokalno prenošenje zaraze. Stoga, ovogodišnje slavlje Velike Gospe organiziramo bez velike procesije gradom na kojoj sudjeluju tisuće ljudi s cijelog Otoka i iz raznih krajeva Lijepe naše i
inozemstva. Ne bismo htjeli da naš grad Pag postane žarište zaraze i predmet prozivanja.

Za vrijeme bogoslužja držite se uputa i odredbi Stožera civilne zaštite. Na ulazu u crkvu obvezatno dezinficirajte ruke i nosite maskicu. Držite se i onih mjera koje Crkva preporuča:
- broj sudionika na jednoj Misi je ograničen, lijepo vas molimo da se rasporedite, pričešćujte se samo na ruku;
- ne pružajte znak mira;
- pokušajte držati razmak dok idete ili čekate sv. pričest;
- za vrijeme svete Mise budite s onima koji su iz vaše obitelji;
- izbjegavajte druženja s nepoznatim osobama;
- ako se ne osjećate dobro, ostanite kod kuće.

I u ovakvoj proslavi Velike Gospe, naša nebeska zaštitnica neće biti daleko od nas, ne u izolaciji, nego uz nas. Naša odgovornost i razboritost bit će blagoslovljena i naša će nas Gospa od Staroga grada uslišiti i spasiti. Zavjete svoje izručite Blaženoj Gospi u pobožnosti, odanosti i poniznosti srca svoga! Neka nas spasi od svega onoga čime bismo mogli nauditi sebi i drugima. Neka nas vodi putem koji će svima raznježiti srce, otvoriti ruke, učvrstiti vjeru, osnažiti nadu i sve dovesti do djelotvorne ljubavi.

Svima vama i svima koji ćete hodočastiti u naše Svetište želimo obilje milosti i blagoslova!
Gospe od Staroga grada, moli za nas i čuvaj nas!

Foto: www.zadarskanadbiskupija.hr

0
0
0
s2smodern