18. svibnja obilježava se Dan utemeljenja Grada Paga i Dan Grada Paga. Ove godine zbog situacije sa koronavirusom-COVID 19 otkazane su sve manifestacije kao i svečana proslava koje su se povodom tog dana održavale u Gradu Pagu. Na Gradskom groblju Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga i Davor Fabijanić, zamjenik gradonačelnika Grada Paga zapalili su svijeće.


„Čestitamo našim sugrađankama i sugrađanima u ime Gradske uprave Dan utemeljenja Grada Paga i Dan Grada Paga. S obzirom na trenutnu situaciju svečanu proslavu nakon toliko godina nažalost nećemo obilježiti. Ovim putem želimo zahvaliti svim našim građanima, gradskim tvrtkama, institucijama, ustanovama, udrugama, tvrtkama, pojedincima i volonterima na zalaganju i trudu u borbi protiv epidemije koronavirusa, koji su radili kako bi život u gradu funkcionirao u izvanrednim uvjetima i pomogli svima kojima je pomoć bila potrebna. Zajedničkim snagama prebrodit ćemo ova teška vremena te ćemo iz ove situacije svi zajedno izaći s novim iskustvima i znanjem te jači nego što smo prije bili. Nadamo se da ćemo se svi ubrzo vratiti svakodnevnom načinu života u našem gradu.
18 5Također, čestitamo i nagrađenima dobitnicima ovogodišnjih nagrada i zahvalnica Grada Paga:
- UHVDR Grada Paga - u oblasti javnih i društvenih djelatnosti, koja odaje počast svim Hrvatskim braniteljima i svima koji su svojim ranjavanjem ili životom doprinijeli izgradnji neovisne Hrvatske, brine o braniteljima te sudjeluje u raznim humanitarnim i sportskim događanjima.
- Moto klub Paška Bura - u oblasti javnih i društvenih djelatnosti, koji se u svojem desetogodišnjem radu zalaže za unapređenje sporta i prometne kulture u gradu, sudjeluje u akcijama darivanja krvi i raznim drugim humanitarnim akcijama.
- Benediktinski samostan Sv. Margarite – u oblasti kulture, koji već 700 godina radi na očuvanju kulturne baštine, sakralne zbirke kao pokretnog kulturnog dobra značajnog za cijelu Hrvatsku, te svojim duhovnim radom doprinosi kvaliteti života u gradu Pagu.
- Kulturno umjetničko društvo Družina - u oblasti kulture, koji već 70 godina radi i djeluje na čuvanju tradicijske baštine Grada paške narodne nošnje, izvornog plesa tzv. paški tanac, pučke drame “Robinja” i paških pučkih običaja.
Gradsko vijeće Grada Paga na sjednici održanoj 27. veljače 2020. godine donijelo je Odluku o dodjeli javnog priznanja Grada Paga da se Bojnika Matu Šavra posmrtno imenuje počasnim građaninom Grada Paga u spomen 25. obljetnice smrti kao zahvalu za izniman doprinos u Domovinskom ratu u kojem je obnašao zapovjedne dužnosti. Svojom hrabrošću i žrtvom ostavio je najdublji trag u prošlosti Paga te zaslužio najdublje poštovanje i vječnu zahvalnost.
Nagrade i zahvalnice uručiti će se naknadno čim nam situacija to bude dozvolila.“ - rekao je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.

0
0
0
s2smodern