91618089 3455047044522408 7272269794164867072 o

Nakon što je dječji vrtić „Paški mališani“ u Pagu, kao i svi drugi vrtići, zbog situacije s pandemijom koronavirusa morao privremeno zaustaviti odgojno-obrazovni rad, počela su se nametati pitanja o eventualnim mogućnostima i opcijama nastavka rada s djecom, roditeljima i korisnicima vrtića na neki novi i drugačiji način.


Sve je započelo idejom ravnateljice o omogućavanju i osmišljavanju nastavka Programa pripreme za školu koji je obavezan za svu djecu koja su u dobi pred polazak u školu. Odgojiteljice koje rade u tom programu odmah su prihvatile ideju i složile se s prijedlogom da se on nastavi kroz komunikaciju s djecom i roditeljima putem internet stranice vrtića. Prvotna ideja nastavila se širiti te se realizirala u suradnji sa TJ studiom u Pagu koji je izradio sustav online vrtića. Pridružile su se i druge odgojiteljice i stručne suradnice svojim idejama, osmišljavanjem zadataka, izazova i različitih materijala za roditelje i djecu koji se mogu objaviti putem takvog sustava. Nakon samo nekoliko dana sustav je započeo s radom te su roditelji mogli pristupiti zadacima koji su osmišljeni za predškolske skupine „Peružini“ u Pagu i „Pčelice“ u Povljani. Ubrzo nakon toga priključile su se i ostale odgojiteljice sa zadacima i temama za druge skupine. Zadaci su osmišljeni tako da sadrže videozapise, poveznice, radne listiće, slike što ih čini zanimljivima i izazovnima. Odgojiteljice su, radi bolje motivacije, odlučile i same kreirati videozapise snimajući određene aktivnosti. Svrha je toga da se djeci što je više moguće približi „vrtićka atmosfera“ bez koje su, nažalost, u ovom periodu ostala uzrokovana situacijom sa koronavirusom. Prve povratne informacije roditelja i djece su više nego zadovoljavajuće i služe kao motivacija odgojiteljicama da nastave ovakav rad.
U izradi su novi zadaci, novi izazovi, novi članci, a u tijeku je i realizacija novih ideja kojih vrijednim članicama stručnog tima dječjeg vrtića ne nedostaje.
Pozivamo stoga još jednom sve roditelje da se zajedno sa svojom djecom uključe u nastavak odgojno-obrazovnog programa putem sustava online vrtića, na: https://www.vrtic-paski-malisani.hr/ ili www.online-vrtic.com

Dječji vrtić Paški mališani,Pag

0
0
0
s2smodern