detalji pag 27

Draga braćo i sestre, poštovani župljani,sigurno da nam nije lako prihvatiti ove nagle promjene i ovo teško stanje koje svi mi proživljavamo.

Posebno nama kao vjernicima teško pada ova odluka da nema slavljenja sv. Mise s narodom, jer znamo dobro važnost sv. Mise za naš vjernički život. No, Krist, naš Gospodin poziva nas po Evanđelju da i u ovim teškim kušnjama vršimo volju Oca nebeskoga koja je sažeta u dvjema zapovijedima: „Ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svim umom svojim. To je najveća i prva zapovijed. Druga, ovoj slična: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga. O tim dvjema zapovijedima visi sav Zakon i Proroci.” (Mt 22, 34-40). Stoga, sve odredbe, odluke i mjere donesene prihvatimo živom vjerom te u molitvi, brizi i duhovnoj povezanosti pomozimo jedni drugima, osobito bolesnima i potrebitima. Imajmo veliko pouzdanje u Boga koji je trajno prisutan s nama na našem životnom putu i molimo da nam Gospodin, po zagovoru Blažene Djevice Marije, Gospe od Staroga grada, i svih naših nebeskih Zaštitnika umnoži vjeru, učvrsti ufanje i usavrši ljubav, a bolesnima i nemoćnima, nadasve, udijeli utjehu i snagu. Duše Sveti Utješitelju, utješi nas u mukama i nevoljama i nadari nas onim mirom što ga svijet ne može dati. Amen!

Obavijesti:
- Zborna crkva će biti otvorena svaki dan od 10-12 sati i od 16-17 sati, samo za osobnu molitvu zdravih vjernika, koji su bez simptoma akutne plućne bolesti;
- u Crkvi istodobno smije biti prisutno najviše deset osoba, pazeći pritom da razmak između osoba bude barem dva metra;
- sv. Misu možete pratiti svakoga dana i nedjeljom preko medija: LaudatoTV, Hrvatski katolički radio i HRT, putem računala i mobitela….
- slavlje kršćanskog sprovoda dopušta se uz strogo pridržavanje zdravstvenih i sigurnosnih uputa mjerodavnih državnih institucija. Pokojnik će biti sproveden i pokopan u nazočnosti najbliže rodbine, a Misa zadušnica će biti slavljena nakon ukidanja ovih mjera;
- u Župni ured se možete obratiti na broj mobitela Župnika: 091 522 4402; ili e-mail župe: [email protected]

Vaš župnik, don Gašpar

crkva x

0
0
0
s2smodern