IZL CIPKA PAG 17 Paški sir

Generalni konzulat RH u Pečuhu i Turistička zajednica grada Paga povodom obilježavanja 28. obljetnice priznavanja Republike Hrvatske i početka predsjedavanja Hrvatske Vijećem EU,

organiziraju izložbu tradicijske kulturne baštine – paške čipke zaštićene kao nematerijalno kulturno blago pri UNESCO-u, 15. siječnja 2020. godine u Pečuhu.
Jedinstvene eksponate ove, po mnogima, najljepše rukotvorine ženskih ruku koje stvaraju žene iz grada Paga predstavit će Udruga paških čipkarica „Frane Budak“ i Benediktinski samostan sv. Margarite u Lapidariju Pečuške biskupije. U programu će nastupiti i članovi KUD-a „Družina“ iz Paga sa svojom prekrasnom nošnjom i tradicionalnim tancem, a pored izložbe paške čipke, prezentirat će se izložba fotografija Foto kluba Pag. Na otvaranju će biti predstavljena i poznata paška gastro ponuda – paški sir, skuta, travarica, slastice i specijaliteti iz Benediktinskog samostana sv. Margarite koju će pripremiti David Grahovec i Željka Hohnjec, učenici ugostiteljskog usmjerenja SŠ „Bartula Kašića“. Turistička zajednica grada Paga prikazat će niz promotivnih filmova kao i promidžbene materijale te predstaviti proizvode Paške sirane i Solane Pag. Izložbu će otvoriti generalni konzul RH u Pečuhu Drago Horvat, a Grad Pag će predstavljati gradonačelnik Paga Ante Fabijanić i direktorica Turističke zajednice grada Paga Vesna Karavanić te predsjednica Gradskog vijeća Grada Paga Jasna Magaš koja će kao čipkarica pokazati umjetnost šivanja paške čipke.

Organizatori događanja u Pečuhu su Generalni konzulat RH u Pečuhu i Turistička zajednica grada Paga.

IZL-CIPKA-PAG-17-Paki-sir
pag-2
Paska-cipka
pag

0
0
0
s2smodern