PAG sadnja cvijea

Turistička zajednica Grada Paga donirala je 10 stabala maslina Dječjem vrtiću Paški mališani u Pagu i na taj način podržala ovogodišnju veliku ekološku akciju “Zasadi drvo, ne budi panj".

Sva stabla maslina posađena su u dvorištu vrtića koji se proteže na oko 1.800 metara četvornih. Djeca u vrtiću zajedno sa svojim odgojiteljicama upoznavaju i prate razvoj svih posađenih stabala među kojima uz masline, stabla melija, smokava, palmi i razno cvijeće. Na taj način djeca vrtića stječu informacije o važnosti ekologije u sredinama u kojima žive i borave. Naime, cilj ekoloških akcija, a kojima Turistička zajednica Grada Paga doista potiče građane, udruge, tvrtke i ustanove, jest ta da u svom gradu na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala i cvijeća kako bi doprinijeli u ozelenjavanju svojih životnih sredina.
„Cilj akcija sadnja stabala, cvijeća, uređenja zelenih površina u našem gradu je podignuti svijest o nužnosti zaštite i uređenja okoliša i prirode, na prostoru koji nas okružuje. Samim time kao lijepo uređena turistička destinacija privlačimo sve više gostiju koji u našem gradu ljetuju, provode svoje godišnje odmore u proljeću i jeseni, rekla je Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice Grada Paga.
Važno je reći da je Dječji vrtić Paški mališani uključen u ekološko-obrazovni projekt Hrvatske radiotelevizije koji se provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora, rekla je Ljubica Fabijanić, ravnateljica vrtića.
„Radi se o više godišnjem programu uređenja okoliša vrtića. Kroz ovu godinu zasadili smo još nekoliko stabala melija, palmi i voćki smokava. Posadili smo cvijeća u vrtu, te jako puno cvijeća u lončanicama koje se nalaze u hodnicima i stepeništu vrtića. Za ozelenjavanje našeg vrtića imamo podršku i izvrsnu suradnju sa Turističkom zajednicom grada Paga i našim osnivačem Gradom Pagom. U ovim akcijama podržali su nas i mnogi donatori koji su bili uključeni u akciji Građanske inicijative Dani kolektivne sadnje stabala, istaknula je Ljubica Fabijanić. Navela je kako vrtić u ovoj godini kreće sa daljnjim aktivnostima uređenja vrta i sadnju mediteranskog ljekovitog bilja, te kao i dosada u projekt se planiraju uključiti djelatnici Vrtića, i djeca vrtića kao predlagači programa.
Tekst i fotografije: Dječji vrtić Paški mališani

PAG-sadnja-cvijea
PAG-sadnja-drveca

0
0
0
s2smodern