provansa

U organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije predstavnici paških turističkih agencija Maricom, Mediteran, Pagtours i Perla, od 12.-16. studenoga 2019. godine, sudjelovati će na Studijskom putovanju u Provansi u Francuskoj. Cilj studijskog putovanja je upoznavanje s francuskim načinom valorizacije kulturne, povijesne baštine te poticanja organiziranog gospodarskog razvoja u regijama u kojima nije moguće razvijati kupališni turizam temeljen na “suncu i moru”. Osnovna ideja putovanja je prikazati kako na što učinkovitiji način razvijati cjelogodišnji turizam u kontinentalnom i ruralnom dijelu zemlje pri čemu je velik naglasak stavljen na labelizaciju i standardizaciju kvalitete svih turističkih oblika. Namjera je prikazati na koji način najbolje iskoristiti potencijale regije kroz promišljeni razvoj ruralnog turizma i osmišljavanje visokokvalitetne gastronomske ponude, outdoor aktivnosti, očuvanje tradicije i starih zanata.


Francuska je desetljećima šampion svjetskog turizma, a zasigurno je jedan od razloga i promišljena strategija kojom se turistički razvoj u cijeloj zemlji praktički proteže na cijelu godinu i obuhvaća sve segmente od gastronomije, biciklizma, ruralnog turizma, ekoturizma, lječilišnog turizma te njihovu visokokvalitetnu sinergiju. Cilj je postizanje standarda kvalitete i prepoznatljivosti na globalnoj razini, ali i cjelogodišnje poslovanje, smanjenje stope nezaposlenosti, očuvanje tradicije te kulturne i povijesne baštine.
U bogatom i raznovrsnom programu turistički djelatnici i predstavnici agencija posjetiti će predjele Provanse, spektakularne prirode, vinograda i voćnjaka te fascinantnih sela na vrhu brda, izvanrednih prirodnih proizvoda i svjetlosti Van Gogha i Cezanne.

0
0
0
s2smodern