Dan otvorenih vrata

Povodom Dana vatrogasaca, u petak, 15. studenoga 2019. godine, dobrovoljna vatrogasna društva u gradu Pagu, općini Kolan i Povljani organiziraju Dan otvorenih vrata gdje će se održati prezentacija opreme i sprava te upis novih članova. U 10.30 sati na rasporedu je pokazna vatrogasna vježba ispred DVD-a Pag, a u popodnevnim satima na Branimirovoj obali u Pagu, u vremenu od 14-17 sati, održati će se prezentacija vatrogasnih sprava, opreme i vozila. Vatrogasni dom u Pagu biti će otvoren za sve posjetitelje od 9-22 sata.


Od 10-11 sati, DVD Kolan i DVD Povljana održati će pokazne vatrogasne vježbe na sportskim igralištima ispred osnovnih škola u Kolanu i Povljani te vršiti upis novih članova. DVD Pag, DVD Kolan i DVD Povljana provode zajednički projekt približavanja dobrovoljnog vatrogastva građanima. Cilj projekta je upoznati građane Paga, Kolana i Povljane s vatrogasnim spravama i opremom te učlaniti nove članove, članice i pripadnike mladeži.
DVD Pag kreće s programom osposobljavanja vatrogasne mladeži od 16. studenoga 2019 godine. U planu je učlanjivanje i osposobljavanje novih članica/članova te dodatno usavršavanje postojećih članova.
Ovaj vikend, 9. i 10. studenoga, 2 člana, profesionalca iz DVD Pag idu na usavršavanje u Karlovac gdje će usavršiti rad na prometnim nezgodama zajedno s dva pripadnika JVP Zadar. U planu je do kraja godine usavršavanje za vatrogasce u domenama spašavanja iz dubina i visina.

0
0
0
s2smodern