IMG 20191102 105208

U subotu, 2. studenoga 2019. godine, u Kneževom dvoru u Pagu s početkom u 18 sati, održati će se predstavljanje knjige "PAŠKA ČIPKA na izložbama u Zagrebu i inozemstvu", autora Ive Palčića. Knjiga će se moći kupiti po prigodnoj cijeni od 100, 00 kn.

 

O autoru:
Ivo Palčić rođen je 1954. godine u Pagu. U rodnom gradu završio je osnovnu školu i gimnaziju. U Zagrebu je 1979. diplomirao na Fakultetu političkih znanosti. Poslije se vraća na rodni otok gdje stalno živi i radi.Novinarstvom se počeo baviti još kao gimnazijalac. Prve crtice objavljuje u zagrebačkom tjedniku “Vikendu”. Potom postaje najprije dopisnik Radio Zadra, a onda “Večernjeg lista” i “Vjesnika”. Surađivao je i s drugim izdanjima nekadašnjeg NIŠRO “VJESNIK” (“Studio”, “Start”, “Arena”), zatim s riječkim “Novim listom”, zadarskim “Narodnim listom” i “Zadarskim listom”, Hrvatskom televizijom (RTV centrom Rijeka) te s drugim publikacijama (“Dometi”, “Kontura”, “Hrvatske šume”, “EuroCity”, „Franina i Jurina“). Od 1993. do 2001. godine bio je dopisnik Hrvatskog radija-Radio Rijeke.
Godine 1997. priredio je i u vlastitoj nakladi tiskao knjižicu “Paška robinja – hrvatska pučka drama”. Iste godine je kao suizdavač sudjelovao u tiskanju monografije o novaljskom slikaru i pjesniku Ivanu Palčiću, što ju je napisao prof. A. Travirka. Autor je i knjiga „Meštri s paškog kamenjara“ 2000., „Večernji razgovori“ (s književnikom Antom Zemljarom) 2001., te „Paški most – izgradnja, obrana obnova“, 2008. godine. Knjige je objavio riječki nakladnik „Adamić“. U rujnu 2019. godine u vlastitoj nakladi objavio je knjigu “PAŠKA ČIPKA na izložbama u Zagrebu i inozemstvu”.

0
0
0
s2smodern