Projekt YENESIS (http://yenesis.eu/) došao je u fazu traženja 12 mladih nezaposlenih osoba s otoka u Hrvatskoj koji bi htjeli sudjelovati u edukacijskom procesu koji će im pomoći u pronalasku ili stvaranju vlastitog posla.

 

Projekt YENESIS ima za cilj pomoći mladim ljudima koji nisu u zapošljavanju, obrazovanju ili obuci (NEET) i žive na otocima, da pronađu zaposlenost putem zelenih radnih mjesta u područjima obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, održive mobilnosti i turizma. Projekt će odabrane sudionike (12 s hrvatskih otoka) provesti kroz postupak koji će im pružiti vještine potrebne za ulazak na tržište zelenih radnih mjesta. To su:

  • tjedan dana edukativnog tečaja o četiri područja održivosti i poslovnoj inovaciji,
  • petodnevno putovanje u Norvešku prema odabranom području interesa,
  • mjesec dana plaćene prakse na nekom od partnerskih otoka (Cipar, Španjolska, Portugal, Italija, Estonija, Grčka),
  • 6 mjesečnu lokalnu praksu na vlastitom otoku u Hrvatskoj.

Svi troškovi povezani s gore navedenim aktivnostima su 100% pokriveni projektom i nema povezanih troškova za korisnike.

Projekt YENESIS usmjeren je uglavnom na mlade stručnjake u dobi od 25 do 29 godina, koji nisu u području zapošljavanja, obrazovanja ili obuke, a žive na otocima (projekt omogućava određenu fleksibilnost u gornjim kriterijima).

Ako sve gore navedeno zvuči zanimljivo, ispunite prijavnicu ili pošaljite životopis na [email protected] kako biste pokazali svoj interes i mi ćemo vas uskoro kontaktirati.

Pridružite se YENESIS-u i spremite se promijeniti svoj život, istovremeno mijenjajući svijet!!

0
0
0
s2smodern