IMG 8c67235d57448a1550fece9ea3364fd7 V

Danas su u Smaragdnoj dvorani zagrebačkog hotela Esplanade proglašeni pobjednici šestog izdanja programa Moj Zaba Start 2019. gdje je održana održana završna svečanost i dodjela nagrada. Samostan sv. Margarite iz Paga za projekt „Digitalno predstavljanje stalnog postava čipke i čipkarstva“ u kategoriji Kultura i znanost osvojio je prvu, novčanu nagradu u iznosu 120.000,00 Kn. Projekt je usmjeren na dovršetak zbirke stalnog postava o povijesti čipke i čipkarstva na Pagu koji je sastavni dio sakralno povijesne zbirke nematerijalne baštine Benediktinskog samostana u gradu Pagu. Cilj projekta je očuvanje i promicanje hrvatske tradicije, materijalne i nematerijalne baštine s pratećim sadržajima koji će obogatiti kulturni život mjesta i posjetiteljima ponuditi nezaboravno iskustvo. Taj projekt omogućit će da se umijeće izrade tradicionalne paške čipke i pregled zbirke prenese u novi, digitalni medij što je iskorak u tradiciji očuvanja i afirmaciji kulturnih dobara te će obogatiti turističku ponudu otoka Paga.


Na svečanom proglašenju dobitnika nagrada u hotelu Esplanade sudjelovalo je izaslanstvo grada Paga: Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga, Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice grada Paga, sestra Benedikta predstojnica Samostana Sv. Margarite iz Paga te Ana Bukša, vanjska suradnica Samostana. Nagradu su ispred samostana sv. Margarite primile Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice grada Paga i Ana Bukša, vanjska suradnica Samostana.
Uvodni govor održao je predsjednik Uprave Zagrebačke banke, g. Miljenko Živaljić te je istaknuo usmjerenost Banke na razvoj održivog poduzetništva, gospodarskog i društvenog napretka naše zemlje kao i činjenicu da je Zagrebačka banka putem dosadašnjih izdanja Moj Zaba Start programa prepoznala i poduprla više od pedeset projekata na njihovu putu do tržišta i uspjeha. Događaj su svojom prisutnošću uveličali ovogodišnji, ali i finalisti bivših izdanja progama, te ambasadori, partneri projekta i predstavnici Zagrebačke banke i medija. Svojim glazbenim nastupom svečanost je uljepšala glumica i pjevačica Renata Sabljak.

Dobitnici natječaja Moj Zaba Start 2019. su:

Kategorija Kultura i znanost
1. Nagrada
Projekt: Digitalno predstavljanje stalnog postava čipke i čipkarstva
Autor: Samostan Sv. Margarite, Pag

2. Nagrada
Projekt: Udruživanjem temeljnih i kliničkih znanstvenih istraživanja do poboljšanja tretmana i povećane društvene osviještenosti o raku prostate
Autor: Institut Ruđer Bošković, Zagreb

3. Nagrada
Projekt: Dugometražni 3D animirani film “Cvrčak i mrvica”
Autor: Diedra d.o.o., Zagreba

Nagrada javnosti
Projekt: StressMe – Razlike između muškog i ženskog stresa
Autor: Medicinski fakultet sveučilišta J. J. Strossmayera, Osijek

Kategorija Društvo

1. Nagrada
Projekt: Uređenje sterilne jedinice za Dječju onkologiju Rebro
Autor: Zaklada Dječja onkologija Rebro, Zagreb

2. Nagrada
Projekt: Inovativno zapošljavanje osoba s invaliditetom
Autor: Punkt d.o.o., Pula

3. Nagrada
Projekt: Mostovi u bolji život
Autor: Zaklada Cenacolo, Zagreb

Nagrada javnosti
Projekt: Psi Help
Autor: Hrvatsko psihološko društvo, Zagreb

Kategorija Poduzetništvo

1. Nagrada
Projekt: Izrada mini pogona za proizvodnju sušenog slatkiša od mandarine
Autor: Mandarinet, Opuzen

2. Nagrada
Projekt: Mundus edukacijski sustav
Autor: Udruga Mundus, Zagreb

3. Nagrada
Projekt: Moto SOS Locator,
Autor: Gala centar d.o.o., Sesvete

Nagrada javnosti
Projekt: Moto SOS Locator
Autor: Gala centar d.o.o., Sesvete

IMG-8c67235d57448a1550fece9ea3364fd7-V
nzs-2019-dobitnici-1
nzs-2019-dobitnici-3

0
0
0
s2smodern