Renoviranje doma 2015 32

Na temelju Odluka Grada Paga, Općine Kolan i Općine Povljana o osnivanju Javne vatrogasne postrojbe, a postupajući po zahtjevu Grada Paga u postupku ocjene sukladnosti, Hrvatska vatrogasna zajednica 13. Kolovoza ove godine izdala je pozitivno Rješenje sukladno Zakonu o ustanovama. Grad Pag se po izvršenju svih propisanih radnji i ishođenju konačnog rješenja obvezuje do kraja ove godine registrirati javnu ustanovu koja će u budućnosti zapošljavati 21 osoba s otoka Paga.

 „Nakon 3 godine zajedničkih napora Grada Paga, Općine Kolan i Općine Povljana do kraja godine pristupiti će se registraciji ustanove - Javne vatrogasne postrojbe pri Trgovačkom sudu, organizirat će se javni natječaj za zapošljavanje, obuku i školovanje zaposlenika i sl. Ovim putem zahvaljujemo Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, Ministarstvu uprave i Ministarstvu unutarnjih poslova koji su nam pomogli u našoj namjeri da stanovnicima i posjetiteljima Grada Paga, Općine Kolan i Općine Povljana osiguramo kvalitetniju, bržu, bolju organizaciju i zaštitu od požara. Sve tri jedinice lokalne uprave participirati će u troškovima Javne vatrogasne postrojbe te organizirati zaštitu od požara i zajednička dežurstva. Također, očekujemo financiranje od strane Republike Hrvatske u iznosu od 2.800,000,00 kuna kao i pomoć kroz donacije u nabavi opreme. Osnivanje Javne vatrogasne postrojbe znači puno jer će se kroz narednih par godina zaposliti 21 osoba te ćemo ih zadržati na otoku. Sjedište Javno vatrogasne postrojbe biti će u Vatrogasnom domu DVD Pag“ – izjavio je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.

Javno vatrogasna postrojba sudjeluje u provedbi preventivnih mjera zaštite od požara i eksplozija, gašenju požara i spašavanju ljudi i imovine ugroženih požarom i eksplozijom, pruža tehničku pomoć u nezgodama i opasnim situacijama te obavljai druge poslove u nesrećama. Postrojba može, uz vatrogasnu djelatnost upisanu u sudski registar, obavljati i druge djelatnosti koje služe obavljanju vatrogasne djelatnosti ili se uobičajeno obavljaju uz tu djelatnost (održavanje vizila, organizacija kulturnih i sportskih priredaba, prijevoz vode i sl.)

0
0
0
s2smodern