Bosket plakat

U petak, 9. kolovoza u atriju Kneževog dvora u Pagu održati će se koncert klape Bošket s početkom u 21 sat. Klapa Bošket okuplja članove iz raznih krajeva Hrvatske; Dubrovnika, Omiša, Paga, Klisa, Zagreba i Bjelovara, koji žive i djeluju u Zagrebu.


Bošket je dalmatinska riječ za grm koji je služio kao mamac za hvatanje ptica pjevica, a upravo se tako jedna skupina „ptica pjevica“ 2013. godine u Zagrebu okupila na klapski bošket i osnovala istoimenu klapu. Preduvjet za sudjelovanje u klapi nije bila regionalna pripadnost - jedini kriterij bila je ljubav prema klapskom četveroglasnom muziciranju.
Klapa je posljednje tri godine sudionik finala Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, a može se pohvaliti i osvajanjem Festivala klapske pisme u Posušju 2016. i 2017. godine kao i prvom nagradom za najbolju novu skladbu na prošlogodišnjem izdanju Omiškog festivala.
Ove godine na 53. Omiškom festivalu osvojili su 3. mjesto po izboru Stručnog povjerenstva i 2. mjesto po glasovima publike. Također, 3. nagradu Stručnog povjerenstva osvojili su na Festivalu klapske pjesme Posušje 2019. Nagradu "Ljubo Stipišić Delmata" osvojili su na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu za najbolju novu obradu tradicionalnog napjeva "Spušta se mrak", maestra Blaženka Juračića. Voditelj klape je Davor Capković.

Članovi klape Bošket:
Bojan Karavanić, 1. tenor
Milan Stanić, 2. tenor
Branimir Gregov, 2. tenor
Marko Vukić, bariton
Vicko Čagalj, bariton
Tomislav Kovačić, bas
Veno Lebarić, bas

Organizator: Turistička zajednica grada Paga

3
2-1
1

0
0
0
s2smodern