Kao gradonačelniku ovog Grada dužnost mi je obavijestiti građane o provedbi neutemeljene peticije koja se zalaže za zaustavljane projekta „Plovnog kanala Pag – Košljun“.

Potpisi za peticiju prikupljali su se u raznim dijelovima Republike Hrvatske ( Zagreb, Našice, Zadar, Benkovac, Obrovac, Rijeka, Split, Novalja, Kolan, Povljana, itd..), te se na taj način pokušala stvoriti masa koja u velikom dijelu potpisanih nema nikakve veze s Gradom kao ni s otokom Pagom. Još jednom obavještavamo građane da se peticija provodi pod krinkom neutemeljenih i neistinitih informacija, što možemo dokazati time da studija utjecaja na okoliš „Plovnog kanala Pag - Košljun“ nije gotova te skladno tome nisu poznati ni rezultati navedene studije, a kamoli informacije koje popisivači peticije dobivaju od pojedinaca.

 

Nakon što se završi studija te se ona u cijelosti iznese u javnost na uvid građanima ovog Grada, sazvat će se Javna rasprava za sve građane Grada Paga gdje će isključivo oni moći iznijeti svoja mišljenja, ideje, prijedloge i kritike na navedeni projekt. Stoga još jednom ističem da će sve informacije o navedenom projektu „Plovnog kanala Pag – Košljun“ biti pravovremeno iznesene na službenim stranicama Grada Paga na domeni www.pag.hr . Također vas obavještavam da će u slučaju pozitivnog prihvaćanja projekta izgradnje kanala Pag -Košljun, Grad Pag osnovati gradsku firmu koja će se baviti isključivo navedenim projektom i u kojoj će svi građani Grada postati dioničari. Još jednom ovim putem kao vaš gradonačelnik apeliram da se strpite nekoliko dana kada će nam svima biti dostupna studija te ćemo tako razumne glave moći diskutirati o prednostima i nedostacima izgradnje „ Plovnog kanala Pag- Košljun“.

0
0
0
s2smodern