Zupan Pag

Župan Božidar Longin sa svojim suradnicima boravio je danas, 5. srpnja 2019. godine u radnom posjetu Gradu Pagu gdje je obišao završene projekte financirane iz proračuna Zadarske županije te nacionalnih i EU sredstava.
Župana Longina i suradnike dočekalo je izaslanstvo grada Paga; Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga, Davorin Fabijanić, zamjenik gradonačelnika, Željka Zubović, ravnateljica Osnovne škole Jurja Dalmatinca, Jasna Magaš, vijećnica Gradskog vijeća i Josip Tičić, vijećnik Skupštine Zadarske županije.


Župan je sa suradnicima obišao OŠ Jurja Dalmatinca na kojoj je završen projekt „Energetska obnova zgrade Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag“ koji se financirao iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 2.728.078,69 kn od čega se 893.265,62 kn sufinanciralo iz Europskog fonda za regionalni razvoj (33%), 767.325,65 kn iz Fonda Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU za sufinanciranje provedbe EU projekata (28%), te 1.067.487,42 kn sufinancirala Zadarska županija (39%). Ostvareni rezultati projekta su energetski obnovljena zgrada Osnovne škole Jurja Dalmatinca, smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od 73,98%; smanjenje razine emisije CO2 za 50,49%; energetski razred zgrade škole nakon obnove A+ i 5. Visoka razina udobnosti i kvalitete rada za djelatnike i učenike unutar školske zgrade, podizanje svijesti o potrebi štednje energije i očuvanju okoliša kod učenika i djelatnika, ravnomjeran razvoj Zadarske županije.

Ravnateljica Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag, Željka Zubović iskazala je iznimno zadovoljstvo provedbom projekta, te je istaknula kako su već tijekom ove zime učenici i nastavnici osjetili blagodati energetskog unaprjeđenja zgrade škole. Estetska komponenta također nije zanemariva jer je projektom obnovljena i fasada škole koja pridonosi estetskoj vizuri grada Paga.

"Osnovnoj školi u Pagu, trebala je obnova a radovi su kvalitetno izvedeni o čemu nas je izvijestila ravnateljica Osnovne škole, gđa Željka Zubović. Cilj Zadarske županije je da svi žitelji u njoj imaju jednako dobre uvjete za život, uključujući i učenike u školama. Zadarska županija financirala je i nabavu opreme za ambulante u Pagu jer je zdravstvena zaštita od iznimne važnosti za domaće stanovništvo kao i za sve turiste i posjetitelje tijekom turističke sezone u Pagu"– istaknuo je župan Božidar Longin.

"Energetskom obnovom škole postignuto je da se učenici u njoj dobro osjećaju te da se olakša rad djelatnicima škole. Uređenjem lučice Katine Grad Pag riješio je broj i problem sigurnih vezova vezova te ćemo nastaviti i dalje s ulaganjima. Financirali smo projektnu dokumentaciju za uređenje stare rive, rive uz Magazine soli na Prosici i luke na Goliji. Radi se o kapitalnom projektu za grad Pag, vrijednom oko 10 milijuna kuna i u tome očekujemo podršku Zadarske županije." - izjavio je Ante Fabijanić, gradonačelnik grada Paga.

Također, obišli su ambulante gdje je nabavljena dijagnostičko-terapijska i medicinska oprema preko europskih fondova kroz projekt „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvene zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini na otocima Zadarske županije“. U sklopu projekta u Pagu je nabavljena oprema za ordinaciju dentalne medicine i ultrazvuk s linernom sondom za ginekološku ordinaciju.
Za ordinacije opće/obiteljske medicine na otocima Pag, Molat, Ist,Pašman (Neviđane), Dugi otok (Božava) i Vir nabavljeni su prijenosni EKG uređaji, kuferi za reanimaciju, sterilizatori, aspiratori, mobilni aparati za davanje kisika s pripadajućim setovima za reanimaciju, kirurške lampe i setovi za malu kirurgiju, prijenosna računala i pisači, liječničke torbe za pregled, spirometri, otoskopi, oftalmoskopi, stolni tlakomjeri, mjerne stanice za visinu u i težinu, ormari za lijekove i instrumente i stolovi za preglede. Za provedbu projektnih aktivnosti na području Zadarske županije ukupno je odobreno 1.929.737,01 HRK od kojih je 1.640.276,45 HRK bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), a 289.454,55 HRK sufinancirala je Zadarska županija.
Na kraju radnog posjeta obišli su lučicu Katine gdje je izvršeno refuliranje kako bi se povećala dubina u luci koja je na pojedinim mjestima bila cca 20 cm, sanirani su obalni zidovi te su postavljena 2 nova pontona dužine 80m i 50m. Refuliranje u luci je izvršilo trgovačko društvo Vodoprivreda d.o.o. Vinkovci, sanaciju obalnih zidova društvo PGP d.o.o. Zagreb, a izradu i ugradnju pontona društvo Jadranski ronilački servis d.o.o. Šibenik. Ukupna vrijednost izvedenih radova kojima je uređena luka spremna za prihvat preko 240 brodica je 6.314.631,00 kuna kojeg kojeg financira Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Zupan-Pag7
Zupan-Pag8
Zupan-Pag6
Zupan-Pag4
Zupan-Pag2
Zupan-Pag
Zupan-Pag1

0
0
0
s2smodern