DSC 3788

U petak, 28. lipnja u 19 sati povodom obilježavanja Dana paških branitelja izaslanstvo grada Paga u sastavu g. Ante Fabijanić, gradonačelnik, g. Davorin Fabijanić, zamjenik gradonačelnika i predsjednik UHVDR-e Pag i Domagoj Vičević, predsjednik Gradskog vijeća grada Paga te članovi UHDVR-e Pag položlii su vijence na Gradskom groblju u Pagu. U Zbornoj crkvi Marijinog Uznesenja u 19.30 sati održana je misa u spomen na Evelnina Maržića i Matu Šavara te sve poginule branitelje koju je predvodio paški župnik don Gašpar Dodić. Na Dan paških branitelja odaje se počast i zahvala svim otočanima koji su dali svoje živote u Domovinskom ratu kao i onima koji su sudjelovali s ciljem da se taj dio hrvatske povijesti nikada ne zaboravi.


Dan paških branitelja je spomen na 28. lipnja 1991. godine kada je u Pagu, na arheološkom lokalitetu Stari grad, ispred crkve Uznesenja Marijina, postrojena Prva paška satnija čiji su dragovoljci u Domovinskom ratu ispisali svijetlu povijest otoka Paga.
"Već i prije tog dana bilo je aktivnosti na organiziranju obrane, uglavnom u policiji, ali postrojenje Prve paške satnije bilo je od posebnog značenja i zbog toga je upravo taj datum predložen za Dan paških branitelja," istaknuo je Davor Fabijanić, predsjednik UHDVR-e Pag.

DSC 3791

DSC 3795

DSC 3798

0
0
0
s2smodern