UHVDR Grada Paga poziva branitelje na sudjelovanje u prikupljanju fotografija iz razdoblja Domovinskog rata za potrebe izložbe ratnih fotografija koja će se održati u sklopu znanstveno-stručnog skupa “Uloga i značaj Paške spojnice u Domovinskom ratu” 28. lipnja 2018. u 11:00 u Kneževom dvoru u Pagu.

Fotografije će biti vraćene po završetku izložbe, a svi građani koji su voljni ustupiti svoje fotografije i na taj način sudjelovati u stvaranju fotoarhive paških branitelja, mogu se javiti predsjedniku UHVDR Grada Paga Davorinu Fabijaniću na broj 098 981 0613.

Znanstveno-stručni skup “Uloga i značaj Paške spojnice u Domovinskom ratu” organizira Sveučiliše u Zadru, Odjeli za povijest i zdravstvene studije; HLZ Podružnica Zadar u suradnji s Gradom Pagom i UHVDR Grada Paga.

U znanstvenom programu govorit će:

- prof.dr.sc. Josip Faričić, Sveučiliste u Zadru, Odjel za geografiju: ,,Geostrateški značaj Paškog mosta"
- Admiral Davor Domazet-Lošo, geostrateg i geopolitičar: ,,Vojno strateški položaj Paškog mosta"
- dr.sc. Jakša Raguž, dr.sc. Slaven Ružić: Hrvatski institut za povijest Zagreb; Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar domovinskog rata, Zagreb: ,,Zračni napadi na Paški most 1991. godine na temelju dostupnih izvora hrvatske i srpske provenijencije"
- doc.dr.sc. Zlatko Begonja, Sveučilište u Zadru, Odjel za povijest: ,,Napad na Paški most u svojstvu amputaciie Hrvatske.”
- doc. dr. sc. Stjepan Šterc, Sveučilište u Zagrebu, Prirodoslovno-matematički fakultet, Geografski odsjek: ,,Usmjeravani migracijski putovi Hrvata sjeverne Dalmaciie"
- prof. dr. sc. emeritus Andrija Hebrang, dr.med,: "Uloga ratnih bolnica u obrani od srpske agresije"
- doc. dr. sc. prim. Petar Lozo, dr. med. ,Sveučiliste u Zadru, Odjel za zdravstvene studije; predsjednik HLZ Podružnica Zadar: "Ratna bolnica Šiška"

0
0
0
s2smodern