Proteklog vikenda u Sloveniju u Celju održana je manifestacija Zvuci i okusi otoka Pga koja je pred desetak tisuća ljudi prezentirala ono najbolje s našeg otoka.

Zbog velikog interesa, manifestacija se održava treću godinu zaredom i svake godine okuplja sve veći broj ljudi. U centru Celja promovirana je turistička i gastronomska ponuda Paga, na za turizam našeg otoka, važnom turističkom tržištu. Turističke zajednice Paga i Novalje te Kolana i Povljane predstavili su turističku ponudu Slovencima koji su tradicionalno naši vjerni gosti, a mnogi od njih i zaljubljenici u naš otok. Slavnu pašku gastronomiju zastupali su Paška sirana, baškotini i pandešpanji Benediktinskog samostana u Pagu, Solana Pag, MIH Sirana Kolan, OPG Čemeljić te mnogi drugi OPG-ovi s cijelog otoka, a tim vrsnih kuhara iz restorana Na Tale pripremao je paške specijalitete na Krekovom trgu pred odušeljenim Slovencima.
Uz dobru otočku spizu, posjetitelji su uživali u dalmatinskoj pjesmi klape Sol te klapa Povljana i Navalia dok su svoje tradicijsko blago predstavili članovi KUD-a Družina iz Paga uz ženske pučke napjeve koje su izvele Vedrana Maržić i Karla Galić te KUD Bartul Kašić iz Kolana i KUD Naški iz Novalje.
Posjetitelje su pozdravili gradonačelnici i načelnici – Ante Fabijanić, Ante Dabo, Ivo Pogorilić i Marin Pernjak i pozvali ih da posjete otok Pag. Na kraju manifestacije svi predstavnici otočkih jedinica lokalne samouprave uručili su zahvalnicu gospođi Rozi Šumak, supruzi pokojnog Romana Šumaka, inicijatora manifestacije Zvuci i okusi otoka Paga u Celju i velikog zaljubljenika u otok Pag. Organizatori manifestacije su lokalna samouprava Celje, Institut Celeia, gradovi Pag i Novalja, općine Kolan i Povljana, a suorganizatori TZ gradova Novalja i Pag te općine Kolan i Povljana.
- U Sloveniji smo predstavili naš grad i otok na najbolji mogući način; kroz vrhunske paške specijalitete, jedinstvene u svijetu, zatim kroz bogatu kulturnu baštinu, čipku i nošnju i pjesmu naših klapa. Domaćini su nam ukazali pravo gostoprimstvo, a posjetitelji manifestacije velik interes. Hvala svim našim ljudima koji su se odazvali pozivu da zajedno u Sloveniji ponosno predstavimo naše adute. - rekao je gradonačelnik Fabijanić.

IMG8445
IMG8443
IMG8430
IMG8427
IMG8424
IMG8396
IMG8399
IMG8390
IMG8387
IMG8386

0
0
0
s2smodern