Ministarstvo poljoprivrede organizira edukativnu radionicu namijenjenu postojećim i novim proizvođačima proizvoda čiji su nazivi zaštićeni oznakama iz sustava kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode odnosno kao zaštićene oznake izvornosti i zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, ili su u postupku zaštite i registracije naziva.

 

Naime, praksa je pokazala kako proizvođači vrlo često ne označavaju proizvode sukladno propisanim zahtjevima, ne provode u cijelosti svoje obaveze propisane predmetnom zakonskom regulativom i nemaju dovoljno razvijenu svijest o njihovoj ulozi u suzbijanju zlouporabe zaštićenih naziva na tržištu.

Radionica će se održati 11.travnja 2018. u Kneževom dvoru u Pagu s početkom u 11:00 sati. Informativno – edukativnog je karaktera i odnosi se na proizvode sa zaštićenim oznakama izvornosti Paške janjetine, Paške soli i Paškog sira.

Predavanje će održati stručnjaci iz Ministarstva poljoprivrede na temu obveza korisnika oznake i uloge skupina te na temu označavanja hrane koja nosi zaštićeni naziv. Tijekom rasprave sudionici će moći na interaktivan način raspraviti o svim otvorenim temama i problemima.

Za sve dodatne informacije moguće se obratiti u Upravu za hranu i fitosanitarnu politiku, gđi sandri Dujmić, voditeljici Odjela za oznake kvalitete hrane, na broj telefona 01 610 9443 ili putem elektroničke pošte [email protected]

0
0
0
s2smodern