U organizaciji Turističkih zajednica Paga i Novalje i kluba Gastronaut, na našem su otoku u danima pred Uskrs boravili novinari i članovi istoimenog kluba. Teme trodnevnog boravka su nadaleko poznata paška gastro ponuda s naglaskom na pašku janjetinu, skutu i začinske trave, zatim paško proljeće, paška vina i sirevi te Lunske masline. Klub Gastronaut, kao i portal www.gastronaut.hr, vodi tvrtka Abisal d.o.o., inače specijalizirana za projekte unapređenja gastronomije u turizmu, koja provodi izbore te izdaje godišnju ediciju "100 vodećih hrvatskih restorana - Restaurant Croatica". S Gastronautima iz Hrvatske i inozemstva osmišljava i organizira tematska gastronomska događanja i putovanja, edukacije za ugostitelje i ljubitelje gastronomije.
Prvog dana posjete gosti su posjetili Pašku siranu gdje su se upoznali s načinom proizvodnje paškog sira, a nakon toga u Wine&Cheese Baru Trapuli priređena im je degustacija sireva Paške sirane, zatim vina Gegić Vinarije otoka Paga te im je ispričana priča o paškom baškotinu kojeg proizvode časne sestre benediktinskog samostana Sv. Margarite. Gosti su organizirano obišli prekrasnu i poviješću bogatu staru jezgru grada Paga te posjetili Muzej solarstva i Galeriju čipke. Susret Gastronauta na otoku Pagu nastavio se druženjem i tematskom večerom u Camping village Šimuni gdje ih je, uz ljubazne domaćine, dočekao i par u paškoj narodnoj nošnji.

2957125915706997763120475649659534077249553n
2957081315706999963120256268403544766319744n
2957065015707004329786483428141381458087196n
2968385315712747895878794375801750828669005n
2968343915712746795878901636793957941928837n
2957255115706997729787147081752919344296501n
2959724915712746062545643983901073270964764n
0
0
0
s2smodern