U organizaciji Turističkih zajednica Paga i Novalje i kluba Gastronaut, na našem su otoku u danima pred Uskrs boravili novinari i članovi istoimenog kluba. Teme trodnevnog boravka su nadaleko poznata paška gastro ponuda s naglaskom na pašku janjetinu, skutu i začinske trave, zatim paško proljeće, paška vina i sirevi te Lunske masline.
Klub Gastronaut, kao i portal www.gastronaut.hr, vodi tvrtka Abisal d.o.o., inače specijalizirana za projekte unapređenja gastronomije u turizmu, koja provodi izbore te izdaje godišnju ediciju "100 vodećih hrvatskih restorana - Restaurant Croatica". S Gastronautima iz Hrvatske i inozemstva osmišljava i organizira tematska gastronomska događanja i putovanja, edukacije za ugostitelje i ljubitelje gastronomije.
Prvog dana posjete gosti su posjetili Pašku siranu gdje su se upoznali s načinom proizvodnje paškog sira, a nakon toga u Wine&Cheese Baru Trapuli priređena im je degustacija sireva Paške sirane, zatim vina Gegić Vinarije otoka Paga te im je ispričana priča o paškom baškotinu kojeg proizvode časne sestre benediktinskog samostana Sv. Margarite.
Gosti su organizirano obišli prekrasnu i poviješću bogatu staru jezgru grada Paga te posjetili Muzej solarstva i Galeriju čipke. Susret Gastronauta na otoku Pagu nastavio se druženjem i tematskom večerom u Camping village Šimuni gdje ih je, uz ljubazne domaćine, dočekao i par u paškoj narodnoj nošnji.
Novosti & Aktualnosti
Gastronauti na Pagu
- Detalji