Zbog najave o mogućnosti snijega na području Zadarske županije, županijski Stožer za civilnu zaštitu stavljen je u stanje pripravnosti. Zimske službe održavanja redovito rade svoj posao te će u narednom razdoblju pojačati dežurstva.

Povećan je broj strojeva i vozila koje su na terenu, ralice su spremne, a prometnice se redovito posipaju solju. U kontekstu najavljenih vremenskih promjena sve jedinice lokalne samouprave pozvane su da svoje komunalne službe stave u pripravnost.

Vozačima se savjetuje da ne idu na put ako ne trebaju, a ako putovanje ne mogu odgoditi obvezni su imati zimsku opremu te poštovati ograničenja i upozorenja na cestama', stoji u priopćenju koje potpisuje načelnik Stožera za civilnu zaštitu Zadarske županije Šime Vicković.

Građane podsjećamo da provjere sve otvore na svojim kućama (vrata, prozore, tavanske prostore) te ih učvrste, kako u slučaju jačih naleta vjetra ne bi došlo do razbijanja i štete. Također, u slučaju padalina svaki građanin Paga dužan je prostor ispred svoje kuće čistiti od mogućeg snijega ili leda. PP Pag upozorava vozače kako na cesti vrijede zimski uvjeti vožnje, kojih se osobito u narednim danima moraju pridržavati.

0
0
0
s2smodern