U prostorijama Grada Paga 30. siječnja 2018. predstavnici Udruženja obrtnika Pag i direktorica trgovačkog društva Čistoća Pag d.o.o., Mirjana Tičić sastali su se s gradonačelnikom Antom Fabijanićem i dogradonačelnikom Davorom Fabijanićem.

Zajednički sastanak održan je sa ciljem rješavanja problema prikupljanja i odvoza otpada za vrijeme ljetne turističke sezone.
Gradonačelnik je pozdravio inicijativu suradnje paških obrtnika i Čistoće Pag naglasivši da čistoća našeg Grada mora biti zajednički prioritet ukoliko želimo konkurirati na turističkom tržištu. Stara gradska jezgra kulturni je spomenik kojeg smo dužni čuvati i održavati. Nužno je podignuti razinu komunalne usluge koja direktno utječe na kvalitetu života naših građana i posjetitelja našeg Grada.


Udruženje obrtnika istaknulo je neusklađenost radnog vremena svojih objekata s dosadašnjim vremenom odvoza otpada kao ključni problem sa kojim se posebno susreću oni obrtnici koji svoju djelatnost obavljaju unutar gradske jezgre. Direktorica Čistoće Pag iskazala je spremnost da se kao gradska tvrtka prilagode obrtnicima te ih pozvala na iznošenje prijedloga načina i vremena odvoza otpada koji će zatim zajedno usuglasiti. Napomenula je i da se planira kupnja još jednog manjeg komunalnog vozila koje će biti adekvatno za prikupljanje otpada u gradskoj jezgri.

0
0
0
s2smodern