Sanacija krova na zgradi OŠ Jurja Dalmatinca Pag prva je faza energetske obnove. Investicija je vrijedna 1.069.468,75 kuna, a financirana je iz proračuna Zadarske županije i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

 

Druga faza energetske obnove bit će izmjena fasade i vanjske stolarije, a financirat će se u sklopu projekta „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“. Projekt se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014. – 2020.
"Nakon provedene obje faze energetske obnove očekujemo poboljšanje uvjeta rada, zaustavljanje prokišnjavanja, smanjenje potrošnje energenata. Obnova zgrade ima i veliki estetski značaj, budući da se ona nalazi na turistički atraktivnoj lokaciji između dva hotela i u blizini jedne od gradskih plaža. " - rekla je ravnateljica škole Željka Zubović.
U zgradi Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag svoju djelatnost obavlja i Srednja škola Bartula Kašića Pag pa cijeli projekt ima još veći značaj.
Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić rekao je kako je iznimno zadovoljan da se škola sanira te kako se nada da će se iduće godine krenuti i sa izgradnjom zgrade za srednju školu, čime bi učenici obiju škola bili na velikom dobitku.

20171211114240
20171211114236

0
0
0
s2smodern