3c8a53f517606b4d3f3e00394323e851 xlIzaslanstvo Grada Paga na čelu s gradonačelnikom Antom Fabijanićem posjetilo je grad Vukovar gdje ih je primio gradonačelnik Ivan Penava. Razlog posjete i tema razgovora bila je izgradnja suhozida u obliku križa koji Grad Pag želi izgraditi u Vukovaru i za Vukovar.
„ Do sada smo u Hrvatskoj izgradili 7 suhozidnih križeva, a ovaj u Vukovaru bit će osmi i nama jednako poseban. Zajedno s braniteljima grada Paga željeli smo nešto darovati Vukovaru, a križ od suhozida simbolizira patnju koju je Vukovar prošao zajedno sa svojim braniteljima. „ – rekao je Fabijanić. Gestu, ali i buduću suradnju i prijateljski odnos dva grada rado je prihvatio i gradonačelnik Vukovara Penava.


„Rado smo prihvatili ovu gestu koja uvažava i na tragu je promicanja vrijednosti iz Domovinskog rata koje uvijek propagiramo. Ovo je autentična priča o hrvatskom zajedništvu izraslom upravo na tim vrijednostima. „ – rekao je Penava.
Nakon sastanka delegacija iz Paga, u kojoj su bili i zamjenik gradonačelnika te predsjednik Udruge UHVDR-a Davor Fabijanić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Paga Domagoj Vičević i član UHVDR-a Pag Frane Oguić, zajedno s Penavom obišla je najpovoljnije lokacije za izgradnju križa koja se očekuje već u rujnu.

0
0
0
s2smodern