Povodom blagdana Vele Stomorine, najznačajnijeg vjerskog blagdana na otoku Pagu, u noći od 14. na 15. kolovoza u Starom gradu u Pagu održat će se bdijenje koje počinje u 22: 30 sata i traje do 04:30 sati ujutro. U 06:00 i u 08:00 sati održat će se Sv. mise, a od 05: do 09:00 prigoda je za Ispovijed za sve vjernike koji joj žele pristupiti. Središnji dio obilježavanja Vele Gospe u Pagu je svečana procesija koja iz Starog grada kreće u 18:00 sati.

Svake godine u procesiji kip Majke Božje, uz molitvu više tisuća vjernika, iz Starog grada prenosi se u Zbornu crkvu Marijinog Uznesenja u Pagu. Prema tradiciji kip Majke Božje ostaje u Zbornoj crkvi Marijinog Uznesenja do blagdana Male Gospe 8. rujna kada će se u procesiji vratiti u svetište u Starom gradu.

Zavjetna procesija kojom se kip Majke Božje iz Starog grada donosi u Pag održava se od 1855. godine. U nastavku možete pogledati ovogodišnji raspored Sv. misa, a koncelebrirano euharistijsko slavlje nakon procesije predvodit će zadarski nadbiskup msgr. Želimir Puljić.

0
0
0
s2smodern