U sportskoj dvorani Osnovne škole Jurja Dalmatinca, u petak, 30. rujna 2016. godine, učenici Srednje škole Bartula Kašića obilježili su Europski školski sportski dan.

 

Europski školski sportski dan paneuropska je inicijativa čiji je glavni cilj promocija tjelesne aktivnosti i zdravlja, a inspiriran je Mađarskim školskim sportskim danom koji od 2006.godine vrlo uspješno organizira Mađarski sportski savez.
Naime, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), preporučene standarde tjelesne aktivnosti ostvaruje u prosjeku samo oko 20 posto djece i mladih u svijetu. Zbog toga je jako važno poticati djecu na tjelesnu aktivnost u svrhu očuvanja i poboljšanja zdravlja.

Ove se godine u organizaciji Europskog školskog dana, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta među 15 europskih zemalja uključila i Hrvatska tj. osnovne i srednje škole u Hrvatskoj.

Slijedom toga, učenici srednje škole sa svojom su profesoricom Tjelesne i zdravstvene kulture, Marijom Badurinom organizirali međurazredne i međuškolske sportske aktivnosti u odbojci, malom nogometu i stolnom tenisu. U vrlo pozitivnoj natjecateljskoj i navijačkoj atmosferi, kojoj su doprinijeli učenici i profesori, tako smo se u obilježavanju ovog Dana pridružili mnogim osnovnim i srednjim škola u Hrvatskoj i Europi.

Koordinator ovog događaja za našu zemlju bio je Kineziološki fakultet Sveučilišta u Splitu.

0
0
0
s2smodern