let 1Zbog učestalih začepljenja u sustavu javne odvodnje, uzrokovano najčešće vlažnim maramicama, Komunalno društvo Pag d.o.o. pokrenulo je ovog proljeća edukaciju svojih korisnika o tome što se ne smije bacati u WC školjku.
Izrađeni su letci i brošure namijenjeni za informiranje stanovništva i turista, te prilagođeni za postavljanje u kupaonske prostorije apartmana, hotela i ugostiteljskih objekata.
Djelatnici Komunalnog društva tijekom lipnja i srpnja uspješno su otklonili šest zastoja pumpi i začepljenja sustava bez veće štete za turizam i onečišćenje mora.
Začepljenja su uzrokovana bacanjem vlažnih maramica, otpadnih jestivih ulja, otpadaka od hrane, najlona, krpa i plastike u sustav javne odvodnje.
Sustav javne odvodnje projektiran je isključivo za vodu, ljudski otpad i toaletni papir.
Molimo korisnike da obrate pažnju na sadržaj koji ispuštaju u sustav javne odvodnje te da informiraju svoje goste, kako bi se zaštitio rad crpnih stanica, omogućio siguran rad sustava i spriječile moguće havarije.
Letke namijenjene informiranju turista možete podići u prostorijama Komunalnog društva Pag i Turističkog informativnog centra Pag u Veloj ulici.

let 1

let 2

 

let 3

 

0
0
0
s2smodern