Vukovar-640x432Hrvatska udruga nakladnika i kolekcionara antikviteta iz Zagreba postavila je u Mandraču prodajno izložbeni sajam knjiga pod nazivom Knjigama – za obnovu Vodotornja – Vukovar.
Riječ je o prodajnoj izložbi knjiga različitih izlgača koji su se obvezali donirati određenu količinu novčanih sredstava po svakom sajmu za obnovu Vodotornja u Vukovaru. S gradom Vukovarom dogovoren je iznos donacije po svakom sajmu. Cilj akcije je , uz podršku gradova, održati što više manifestacija i tako prikupiti što više sredstava za obnovu Vodotornja.
Inače, udruga je do sada sudjelovala u raznim zajedničkim akcijama sa Hrvatskom udrugom prošlost rata za budućnost mira i veteranskim udrugama u manifestacijama Vratimo knjige knjižnicama u Gunji, Libertas Liber - akcija prikupljanja knjiga za bolnicu hrvatskih veterana u Zaboku, prikupljanje i donacija knjiga za Gradsku knjižnicu u Vukovaru. Zahvaljujući velikom odazivu građana i podršci gradova, akcije su uspješno provedene.
Akciju su podržali članovi Udruge veterana Domovinskog rata RH Zadarske županije podružnica grada Paga, kao i Grad Pag koji je na ovaj način omogućio održavanje manifestacije i tako pomogao u obnovi Vodotornja. Ujedno će prodajna izložba knjiga pridonijeti kulturnoj i sadržajnoj ponudi grada Paga.

0
0
0
s2smodern