Brojna publika u atriju Kneževog dvora u Pagu sudjelovala je u impresivnoj svečanosti otvorenja Paškog kulturnog ljeta.

Najduže kulturno ljeto na hrvatskoj obali, koje krasi gotovo četrdeset kulturnih programa, organizira Centar za kulturu i informacije Pag. Spektakularan niz počeo je nastupom Zadarskog plesnog ansambla i atraktivnim koncertom dramske umjetnice i vokalne solistice Vande Winter uz pratnju kvarteta maestra Josipa Cvitanovića.
Atrij Kneževog dvora odzvanjao je predivnim svjetskim evergreenima i jazz standardima, a publika je oduševljeno pljeskala.
„Jedan od najljepših događaja u našem gradu, u kojem svake godine neopisivo uživamo". – rekla je posjetiteljica Željka.
Tajnu uspjeha manifestacije otkrila nam je ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag, Dijana Vuleta.
„Tajna je u kvaliteti i raznolikosti programa, ali i našim predivnim povijesnim prostorima koji daju poseban čar svakom programu. Trudimo se napraviti za svakog ponešto pa tako imamo sadržaje usmjerene turistima, našim domaćim ljudima, vikendašima, ali i djeci. Teško je izdvojiti najvažnija događanja, ali za ovo ljeto je možda dobro spomenuti nastup plesnog ansambla Lado 26. srpnja, Festival starih zanata, Srednjovjekovni sajam, ali i predstave, koncerte, kreativne radionice, bogat izložbeni program. Isplati se doći u Pag, grad koji osim mora i plaža, nudi uistinu bogatstvo kulturne baštine, ali i kulturnih sadržaja. „ – rekla je Vuleta.
Atraktivnosti otvorenju kulturnog ljeta u Pagu doprinijela je i izvrsna izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja „Hrvatsko podmorje" i svečani domjenak u povijesnom dvoru u kojem su mogli uživati svi posjetitelji. Prvi sljedeći događaj koji možete posjetiti u sklopu Paškog kulturnog ljeta je Smotra klapa otoka Paga i gostiju koja će se održati 29. lipnja u 21:00 sat u paškom Starom gradu.

 


IZVOR i FOTOGRAFIJE: Centar za kulturu i informacije Pag

0
0
0
s2smodern