Najduže kulturno ljeto na hrvatskoj obali, ono paško,u nedjelju 26. lipnja u 21 sat otvorit će dramska umjetnica i vokalna solistica Vanda Winter uz pratnju kvarteta.


Niz od gotovo četrdeset programa počet će plesnim nastupom pod nazivom"Etno" u izvedbi Zadarskog plesnog ansambla. Publika će na svečanom otvorenju u atriju Kneževog dvora uživati i u jazz standardima i svjetskim evergreenima koje će izvesti Vanda Winter uz pratnju četveročlanog benda pod vodstvom maestra Josipa Cvitanovića.U prizemlju Kneževog dvora u 22: 00 sata publika će moći razgledati izložbu "Hrvatsko podmorje" Hrvatskog prirodoslovnog muzeja.
„Sa svečanim otvorenjem krećemo u aktivno i sadržajno programsko ljeto. Nekoliko dana kasnije, 29.lipnja, imamo 16. Smotru klapa otoka Paga koja je jedinstven događaj u županiji i održava se u zaista impresivnom ambijentu našeg staroga grada. Gostima grada Paga vrlo je zanimljiv naš Festival starih zanata koji se ove godine održava 08. i 09. srpnja, a na kojem pojedinci, udruge i obrtnici prikazuju tradicionalne zanate i vještine. Tu se pronađe mnoštvo zanimljivih sadržaja i proizvoda za svakoga. U sklopu Festivala gostima će biti prikazana i dva programa i to atraktivan program Stara paška ulica koji izvodi Udruga Paška alka i večer s KUD-om Jeronim iz Vlašića koji na vrlo zanimljiv način prikazuju kako se nekada živjelo i radilo u njihovom selu. „- kaže Dijana Vuleta, ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag.
Gosti grada Paga tijekom ljetnih mjeseci, sve do sredine rujna do kada traje Paško kulturno ljeto, moći će uživati u kazališnim predstavama, kreativnim radionicama za djecu i odrasle, prikazu života na paškim ulicama prije 100 godina, srednjovjekovnim programima, starim obrtima, večerima paškog folklora i slično. Paško kulturno ljeto posjetiteljima nudi i stalnu izložbu Hrvatskog prirodoslovnog muzeja Pradavno paško jezero na kojoj se može vidjeti zub krokodila star čak 18 milijuna godina te fosil puža Valvata koji je jedini takav primjerak na svijetu. Centar za kulturu Pag u programu ima i stalnu izložbu "Pag u srednjem vijeku". U Kneževom dvoru i u crkvi Sv. Jurja se kroz ljetne mjesece izmjenjuju izložbe raznih autora. Sve to Paško kulturno ljeto čini iznimno atraktivnom i vrijednom manifestacijom, koja se osim po brojnosti, ističe i kvalitetom i raznolikošću sadržaja.

 

0
0
0
s2smodern