peruzini 1 i 2Prekrasnim koncertom u Kneževom dvoru članice ženske klape Peružini obilježile su dvadeset godina uspješnog rada i promoviranja klapske pjesme te svog grada i otoka.
U prepunom Kneževom dvoru nastupile su članice prve postave klape iz 1996. godine u kojoj su pjevale: Ljiljana Perušić, Dragica Fabijanić, Domenika Palčić Buljanović, Sanja Dobrijević, Jelena Tičić, Snježana Maržić, Snježana Vičević, Marija Bistričić i Doris Paro (odsutna).
O počecima klape govorio je njihov prvi voditelj Branko Barbir.
Veliki jubilej paške ženske klape čestitao je gradonačelnik Paga Željko Maržić koji im je zaželio da i dalje ovako uspješno promoviraju naš grad.
Klapa Peružini je nizom svojih pjesama oduševila prisutne koji su svaku izvedbu popratili velikim pljeskom. Profesor Vlatko Majić, ravnatelj Gradske knjižnice izrecitirao je nekoliko pjesama i na taj način čestitao Peružinkama njihov jubilej.
Posebno iznenađenje bio je nastup klape Mini Peružini sastavljenu od djece članica klape koji su izveli skladbu Čija je ono divojka. U Mini Peružinima nastupili su Petar Benzia, Katarina Buljanović, Frana Majstorović, Franka Fabijanić, Luce Majstorović, Luka Šuljić, Leon Fabijanić, Marija Buljanović, Ivan Benzia, Ivana i Klara Dobrijević.
Na kraju koncerta voditeljica Sanja Buljanović zahvalila se u ime klape na podršci kroz sve protekle godine.
Koncertu su bili nazočni zamjenik gradonačelnika Dario Grašo i predsjednik gradskog vijeća Edo Komadina.

0
0
0
s2smodern